Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
Τρεις οι υποψήφιοι

Ενας εκ των Αρχιεπισκόπων Θαβωρίου Θεόφιλου, Κωνσταντίνης Αρίσταρχου και μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεου, θα είναι ο νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων στις εκλογές που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο. Μετά τις εκλογές που έγιναν στη Σύνοδο του Πατριαρχείου, οι παραπάνω ήταν πρώτοι στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ 13 υποψηφίων. Συγκεκριμένα, ο Θεόφιλος έλαβε επτά ψήφους, ο Αρίσταρχος πέντε και ο Τιμόθεος 3. Οι υπόλοιποι έλαβαν από μία ψήφο και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο κατάλογος με τους υποψήφιους για τη θέση του Πατριάρχη, θα σταλεί στις κυβερνήσεις των τριών εγγυητριών χωρών (Ιορδανίας, Ισραήλ και Παλαιστίνης) προκειμένου να εγκριθεί. Αν δεν καθυστερήσει η επιστροφή, εγκεκριμένη πάντα, της λίστας, τότε οι εκλογές θα έχουν γίνει μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Σημειώνεται επίσης πως δεν επετράπη από την πλειοψηφία της Συνόδου του Πατριαρχείου να συμμετέχει ως υποψήφιος στη διαδικασία, ο μητροπολίτης Ναζαρέτ, Κυριάκος και ο αρχιμανδρίτης Πανάρετος καθώς κατηγορήθηκαν για διφορούμενη στάση καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης στο Πατριαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ