Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
«Κληρονομιά του χτες» τα εγκλήματα σε βάρος εργατών!

Προκλητική στην κάλυψη που παρέχει στους βιομηχάνους η κυβέρνηση

Να καταδικάσουν τις πολιτικές που παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους κάλεσε τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας

Την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων από την εργοδοτική ασυδοσία και την ανυπαρξία μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια πιστοποίησε χτες και στη Βουλή η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα.

Ανταπαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, παρότι παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη σε εργατικά ατυχήματα χώρα στην Ευρώπη, υποστήριξε ότι πρόκειται για «θλιβερή κληρονομία του χτες». Παράλληλα δήλωσε ότι η κυβέρνηση «διπλασιάζει και τριπλασιάζει τα διοικητικά, αλλά και τα ποινικά πρόστιμα, που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια», αλλά και ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Κέντρο για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων», το οποίο «θα έχει την ευθύνη της καταγραφής και την ευθύνη της πρόληψης».

Στο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ξεκινώντας την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ. Οπως είπε, «η εργατική τάξη στη χώρα μας πλήρωσε και άλλο φόρο αίματος. Αλλη μια νεκρή εργαζόμενη στη Θεσσαλονίκη. Η εργατική τάξη συνεχίζει να πληρώνει με το αίμα της και τη ζωή της τα κέρδη των καπιταλιστών. Τα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζόμενων είναι καθημερινά. Χιλιάδες εργάτες πληρώνουν με τη ζωή τους, χιλιάδες άλλοι είναι σακατεμένοι και χιλιάδες άλλοι πάσχουν από επαγγελματικές ασθένειες. Η εργατική τάξη συνεχίζει να πληρώνει την ασυδοσία των βιομηχάνων, των κατασκευαστικών εταιριών και τη συνεχή αδράνεια του υπουργείου Εργασίας, αφού δεν υποχρεώνει τους βιομηχάνους να πάρουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους». Αναφερόμενος στην ανεπάρκεια των μέτρων ασφάλειας, ο Τάκης Τσιόγκας τόνισε ότι «εμείς καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να πάρουν δραστικά μέτρα, να περιοριστεί η ασυδοσία των εργοδοτών, να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων, να στελεχωθούν τα ΚΕΠΕΚ με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, προσωπικό πολλαπλάσιο απ' αυτό που υπάρχει σήμερα, το οποίο δε φθάνει σε καμία περίπτωση να καλύψει όλη τη χώρα και αυτούς που εργάζονται κάτω από σκληρές συνθήκες και βέβαια ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού με τον καύσωνα». Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει «να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές που παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους καθημερινά, που τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή και να παλέψουν για ένα ισχυρό μέτωπο της εργατικής τάξης, που θα συγκρούεται με τις επιλογές του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ