Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Βουλγαράκης, ο επικίνδυνος

1. Επικίνδυνος για τη δημόσια ζωή καθίσταται πλέον ο κ. Βουλγαράκης. Οχι μόνο γιατί ταυτίζεται με τις δυνάμεις κατοχής στο Ιράκ, όσο γιατί στο όνομα αυτών των δυνάμεων εφαρμόζει τον τρομονόμο. Ετσι μας αφήνει έρμαιο στα χέρια μιας απίθανης αιματηρής προβοκάτσιας μυστικών υπηρεσιών, που δε θα γνωρίσουμε ποτέ ποιες είναι.

2. Διαλέγοντας την προπαγάνδα έναντι της Ιστορίας, ο κ. Βουλγαράκης είναι υποχρεωμένος να σέρνεται πίσω από τους Δυτικούς και να ικανοποιεί κάθε επιθυμία τους.

3. Ετσι φτάσαμε στον κυνισμό της ανακοίνωσης του τρομονόμου. Οι δηλώσεις για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων διέψευσαν και στον τελευταίο παραμυθιασμένο την εικόνα της ευγενικής αστικής τάξης, η οποία για άλλη μια φορά θέλει να ιδρύσει το κράτος, ξεχνώντας ότι αυτό το ίδιο κράτος το είχε χτίσει η ίδια παλαιότερα.

4. Ο κ. Βουλγαράκης μπαίνει σε μια ιστορία που δε χωράει, μόνο και μόνο γιατί δεν έχει τη δυνατότητα, δεν του επιτρέπεται να εξετάσει το θέμα του τρομονόμου. Ο,τι παραλαμβάνει αυτό είναι και που καταθέτει.

5. Ο τρομονόμος (χωρίς, βέβαια, να υπάρχει τέτοια πρόθεση) μας αποκάλυψε την αληθινή μας κατάσταση, αυτήν της «ομηρίας»...

6. Παρ' όλα αυτά, ελπίζω. Και όπως έγραφε και ο Μαρξ στον Ρούγκε: «Δεν θα μου πείτε πως τρέφω μεγάλη εκτίμηση για την εποχή μας. Κι όμως, αν δεν απελπίζομαι, είναι εξαιτίας της δικής της απελπιστικής κατάστασης, που με γεμίζει ελπίδες».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ