Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με εξορμήσεις και πικετοφορίες οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

«Επί ποδός» βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις αξιοποιούν κάθε αγωνιστική μορφή, προκειμένου το μήνυμα της απεργίας να φτάσει παντού.

Μακεδονία - Θράκη

Με πικετοφορίες χτες βράδυ στην Κατερίνη και την Πτολεμαΐδα, με δεκάδες εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποιούν σε χώρους δουλιάς οι ταξικές δυνάμεις, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης για τα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, καλούν σε πανεργατικό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στην Αλεξανδρούπολη στις 9 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Ξάνθη στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στην Κομοτηνή στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στην Καβάλα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Βέροια στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου. Στις Σέρρες στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Στο Κιλκίς στις 10 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης. Στην Κατερίνη στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στα Γρεβενά στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Θεσσαλία

Χωρίς αναπαμό, για να μη μείνει ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και των συγκεντρώσεων που διοργανώνουν, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9.30 π.μ., στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας και στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία. Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον τόπο και το χρόνο της απεργιακής συγκέντρωσής τους καθορίζουν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στην Καρδίτσα.

Στη Λάρισα, χτες, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου, περιόδευσαν στα εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής, κυρίως μετάλλου και ένδυσης, ενώ δεκάδες είναι οι χώροι δουλιάς που έχουν προγραμματίσει να πάνε και σήμερα ώστε να φτάσει το κάλεσμα συμμετοχής παντού.

Και στο Βόλο, επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός και πυρετός προετοιμασιών για την επιτυχία της απεργίας. Χτες, πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους δρόμους της πόλης ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στερεά Ελλάδα - Εύβοια

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Στερεά - Εύβοια έχουν μπει στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Χτες έγιναν εξορμήσεις στους εργαζόμενους της ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ στην Εύβοια και στην «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ). Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις στους εργαζόμενους της «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας») και το μεσημέρι στα εργοστάσια της «ΣΕΛΜΑΝ» της «Ελληνικής Εταιρίας Μπισκότων» (πρώην «Αλλατίνη») και στη Σωληνουργία «Μηχανική».

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει εξορμήσεις στη Βιομηχανική Ζώνη Λαμίας, σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, στις συνοικίες και στις γειτονιές της πόλης.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί: Στη Φωκίδα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαού της Αμφισσας. Στην Εύβοια στις 2.30 μ.μ., στη συμβολή Κριεζώτου και Ερμού, στη Χαλκίδα. Στο Αλιβέρι, στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη Φθιώτιδα στις 10 π.μ., στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία.

Πελοπόννησος

Δυναμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ με πρωτοβουλία των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση έγινε στην πλ. Γεωργίου με κεντρικό ομιλητή τον Αγγελο Κοντογιαννάτο, επικεφαλής της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Αγωνιστική πικετοφορία έγινε και στην πόλη της Καλαμάτας. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου και από εκεί ξεκίνησαν μαζική εξόρμηση στους δρόμους της πόλης με ενημερωτικό υλικό του ΠΑΜΕ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ είναι οι εξής: Στην Πάτρα, στις 9.30 π.μ., στην πλ. Γεωργίου. Στην Καλαμάτα, στις 10 π.μ., στην πλ. 23ης Μαρτίου. Στον Πύργο, στις 10 π.μ., στην πλ. ΟΤΕ. Στην Τρίπολη, στις 9.30 π.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου. Στην Κόρινθο, στις 9.30 π.μ., στα Περιβολάκια. Στο Ναύπλιο, στις 9 π.μ., πλ. Δημαρχείου. Στη Ζάκυνθο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Στην Κεφαλονιά, στις 9.30 π.μ., στο Σπίτι του Δασκάλου (Αργοστόλι).

Βορειοδυτική Ελλάδα

Με εξορμήσεις, περιοδείες στους χώρους δουλιάς έχουν μπει στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται είναι οι εξής:

Στο Αγρίνιο στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας με το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ. Στην Λευκάδα, στις 9 π.μ., στον Αγιο Μηνά στις 9 π.μ., ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπόρων. Στην Κέρκυρα, η απεργιακή έχει συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.

Κρήτη

Να απαντήσουν δυναμικά στις αντεργατικές ρυθμίσεις, με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, καλούν τους εργαζόμενους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στο Ηράκλειο η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία των Λιονταριών. Στα Χανιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Στο Ρέθυμνο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί στην απεργία και τη συγκέντρωση, με το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ, στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ