Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Επιβεβαιώνουν την κυβερνητική πίστη στις επιλογές των ιμπεριαλιστών

Ανακοίνωση για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία, απευθύνει η ΕΕΔΥΕ, να δυναμώσει τον αγώνα του, απαιτώντας δαπάνες και κονδύλια για την Παιδεία, την Υγεία, την εργασία, την ασφάλιση και γενικότερα για την ποιότητα της ζωής του ελληνικού λαού και όχι για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών του πολέμου.

Το κάλεσμα απευθύνεται με αφορμή την απόφαση για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ και στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης (ΚΥΣΕΑ) να προχωρήσει στην αγορά 30 νέων αεροπλάνων F-16 καθώς και στην αγορά 333 αρμάτων μάχης τύπου "Λέοπαρντ" με απευθείας ανάθεση, αγορές οι οποίες εντάσσονται στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Οι αγορές αυτές, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, αλλά και αυτές που σχεδιάζονται, δεν εξυπηρετούν καμιά αναγκαιότητα υπεράσπισης της άμυνας της χώρας μας, αλλά αποτελούν υλοποίηση δεσμεύσεων της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το οποίο ξόδεψε το 2004 για εξοπλισμούς 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Φυσικά, τα χρήματα αυτά πλήρωσαν οι λαοί των χωρών του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και ο ελληνικός λαός. Την ίδια στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα και τις αρρώστιες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα (αμφισβητείται για τα F-16) αυτής της αγοράς υπαγορεύεται από τις ανάγκες της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας, ενώ το κόστος της αγγίζει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια ώρα που οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και οι μεσάζοντες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, οι Ελληνες εργαζόμενοι "σφίγγουν"... κι άλλο το ζωνάρι από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία αυξάνουν την ένταση της εκμετάλλευσης καταργώντας το 8ωρο - 7ωρο, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερο και να αμείβονται λιγότερο, καταργούν την κυριακάτικη αργία, αυξάνουν την ανεργία και καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ελληνική κυβέρνηση είτε αυτή εκφράζεται από τη ΝΔ, είτε από το ΠΑΣΟΚ και με αυτή την αγορά επιβεβαιώνει ότι παραμένει πιστή και προσηλωμένη στις επιλογές των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και στα συμφέροντά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ