Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους εισαγγελείς κατά των αγροτών!

Με έφοδο του εισαγγελέα στα μπλόκα των αγροτών επιχειρεί η κυβέρνηση να σπάσει τον ηρωικό αγώνα τους, ενώ την ίδια ώρα υποτίθεται πως συζητά μαζί τους, για να βρεθεί λύση! Ταυτόχρονα, κυβερνητικές διοικήσεις πχ του ΟΣΕ, αλλά και εκπρόσωποι των μεγαλοξενοδόχων, των υπεραστικών συγκοινωνιών κλπ. έχουν επιδοθεί - παρακινούμενοι προφανώς από την κυβερνητική τακτική - σε μια βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος αγροτικών στελεχών, διεκδικώντας εκατοντάδες εκατομμύρια αποζημιώσεις από τους αγρότες! Αξίζει να αναφερθεί πως, τη στιγμή που η αγροτιά της Θεσσαλίας βρίσκεται στα μπλόκα, η διοίκηση του ΟΣΕ με αγωγή που κατέθεσε στην Εισαγγελία Λάρισας κατά της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας και κοινοποιήθηκε στο μέλος της ΣΕΑ, Γ. Νταφούλη, απειλεί με αποζημιώσεις αν δεν ανοίξουν οι αγρότες τη σιδηροδρομική γραμμή...

Η αντιδημοκρατική αυταρχική κυβερνητική στάση, ωστόσο, προκαλεί την έντονη αντίδραση των εξεγερμένων αγροτών και φέρνει αντίθετα αποτελέσματα, πεισμώνοντάς τους ακόμη περισσότερο και συνεχίζοντας τον αγώνα τους περισσότερο αποφασιστικά. Οπως υπογραμμίζουν αγροτικά στελέχη που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, τέτοιες μέθοδοι αποκαλύπτουν τον αντιδημοκρατικό - αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους εξεγερμένους αγρότες. Μέχρι τώρα, χιλιάδες αγρότες, σ' όλη τη χώρα, σέρνονται σε δίκες και ανακρίσεις στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές και αρκετοί καταδικάστηκαν, μόνο και μόνο, γιατί πήραν μέρος σε προηγούμενα αγροτικά συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του μόχθου τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο "Ρ", η κυβέρνηση ταλαιπωρεί πάνω από 3.000 αγρότες συνολικά σ' όλη τη χώρα σέρνοντάς τους στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε προηγούμενα συλλαλητήρια. Μόνο στο Νομό Λάρισας διώκονται πάνω από 1.000 αγρότες, στη Βοιωτία 120,στην Καρδίτσα εκατοντάδες άλλοι, στα Τρίκαλα πάνω από 100,στη Μαγνησία περισσότεροι από 150,στην Κεντρική - Δυτική Μακεδονία 170 αγρότες και στην Πελοπόννησο πάνω από 50.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ