Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Την κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης των αγροτών κατάγγειλε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες το βράδυ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η κυβέρνηση και ο υπουργός Γεωργίας, για μια ακόμη φορά, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αγρότες, εμφανίζοντας το κόστος των αιτημάτων στα 750 δισ. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Για τη ρύθμιση (350 δισ.) είναι γνωστό ότι 150 δισ. είναι το κεφάλαιο και 200 δισ. οι τόκοι. Να γιατί, από την τοκογλυφία και τη ληστεία των τραπεζών, είναι καταχρεωμένοι οι αγρότες. Η κυβέρνηση τις τράπεζες και τα κέρδη τους θέλει να εξασφαλίσει, γι' αυτό ξεζουμίζει τους αγρότες.

Για την κτηνοτροφία χρειάζονται 26 δισ. και όχι 43, που με υπερβολή παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο και το ρεύμα, ας πει η κυβέρνηση πόσα χάνει από το τράνζιτ πετρέλαιο στους εφοπλιστές και πόσα χάνει η ΔΕΗ από την τιμή του ρεύματος που πουλάει στην ΠΕΣΙΝΕ.

Το πραγματικό κόστος για όσα αναφέρει ο υπουργός Γεωργίας δεν ξεπερνάει τα 150 δισ.

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί, ούτε θέλει να ακολουθήσει πολιτική αντιμετώπισης των αγροτικών προβλημάτων, αφού στόχος της ΕΕ και της ίδιας είναι από τα 900.000 νοικοκυριά να μείνουν 450.000, δηλαδή να ξεκληριστούν τα μισά.

Οι αγώνες των αγροτών δίνουν την απάντηση. Είναι αγώνες για την επιβίωση. Στο πλευρό τους βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ