Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: "Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προνόμιο στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιριών, των οποίων ανακαλείται η άδεια λειτουργίας", απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης στους απολυμένους της ασφαλιστικής εταιρίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΑΕ, μέσω του γενικού γραμματέα κ. Αποστολάκη την περασμένη Παρασκευή.

Ετσι, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υφυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, ότι η θέληση του υπουργείου είναι να κατοχυρώνονται η εργαζόμενοι και να μην χάνουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις, θα προχωρήσει, όπως φαίνεται και αν δεν υπάρξουν αντιστάσεις, σε τροποποίηση του σχετικού νομοσχεδίου για τις ασφαλιστικές, που, όχι μόνο δε θα λύνει, αλλά θα επιδεινώνει το πρόβλημα, όπως εκτιμά για τη σχετική τροποποίηση και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας!

ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Ανατίμηση παρουσίασε τον Οκτώβρη η δραχμή, συγκρινόμενη με τα περισσότερα ξένα νομίσματα. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της Ιονικής Τράπεζας, το εθνικό νόμισμα ανατιμήθηκε τον Οκτώβρη σε σχέση με το Σεπτέμβρη κατά 1,77% προς το γερμανικό μάρκο, κατά 0,59% προς το γαλλικό φράγκο, κατά 1,96% προς το ιαπωνικό γιέν και κατά 0,22% προς το ECU. Αντίθετα, μικρή άνοδο σημείωσαν το ίδιο διάστημα το δολάριο ΗΠΑ (0,23%) και η λίρα Αγγλίας (1,77%). Από τις αρχές του έτους, η δραχμή έχει ανατιμηθεί κατά 0,96% προς το ECU, στα πλαίσια του προγράμματος "σκληρής δραχμής".

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε σύνδεση του δικτύου των ΑΤΜ's με το διατραπεζικό σύστημα "ΔΙΑΣ", προχώρησε η διεύθυνση της τράπεζας "INTERBANK". Οι πελάτες της θα μπορούν, όταν λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν οι περισσότερες εμπορικές τράπεζες, να εξυπηρετούνται σε περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ's που ανήκουν σε άλλες τράπεζες και είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Συγκροτήθηκε σε εφταμελές σώμα το ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων, που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση. Ο συγκεκριμένος κλάδος αριθμεί περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ελέγχουν στόλο 35.000 αυτοκινήτων, απασχολούν 6.000 άτομα και εισάγουν συνάλλαγμα που ξεπερνά τα 40 δισ. δρχ. ετησίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ