Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ
Η ΕΠΑΕ αντιδρά και απειλεί

Θορυβημένη είναι η ΕΠΑΕ από την τροπή που έλαβε η υπόθεση της νέας ρύθμισης (χαρίσματος δηλαδή) των χρεών που έχουν οι ΠΑΕ προς το δημόσιο. Η περικοπή στις δόσεις, από 90 σε 48, βρίσκει κάθετα αντίθετη τη διοργανώτρια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ν' αντιδράσει δυναμικά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Γ. Δέδες, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία μεταξύ άλλων του υπενθυμίζει τη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για αποπληρωμή σε 90 δόσεις και του ζητάει να παρέμβει, ώστε αυτή να τηρηθεί. Επισημαίνει επιπρόσθετα πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση της, τότε οι ασθενέστερες ΠΑΕ δε θα μπορούν ν' αντεπεξέλθουν. Επίσης υπάρχουν συνεχείς επαφές με τα κόμματα, με σκοπό να πειστούν για την ορθότητα των επιχειρημάτων και θέσεων της ένωσης.

Με τα ως τώρα δεδομένα αν τελικά η πρόταση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 48 δόσεις γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των βουλευτών, τότε το πιθανότερο είναι πως θα τεθεί σ' εφαρμογή παλιότερη απόφαση που είχε λάβει η ΓΣ της ΕΠΑΕ. Σύμφωνα μ' αυτή, κάθε ρύθμιση στην οποία δε συναινεί η διοργανώτρια, σημαίνει αυτόματη αναστολή επ' αόριστο των πρωταθλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ