Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις της "Αγωνιστικής Βιοτεχνικής Ενότητας" στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ψήφισαν 149 αντιπρόσωποι από 39 πρωτοβάθμια σωματεία όλων των κλάδων και μέχρι τις 14 Νοεμβρίου αναμένεται η συγκρότηση του προεδρείου από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η "Αγωνιστική Βιοτεχνική Ενότητα", που στηρίχτηκε από τη ΔΗΚΕΒΕ, κατέλαβε 3 έδρες όπως και η ΔΑΚ - ΜΜΕ. Οι παρατάξεις Ανεξάρτητοι Βιοτέχνες (ΣΥΝ) και Ανανεωτική Ενωση Βιοτεχνών (διάσπαση ΔΑΚ) κατέλαβαν από 2 έδρες και 1 έδρα η "Βιοτεχνική Ανάπτυξη" (ΠΑΣΟΚ). Για τη ΓΣΕΒΕΕ η Αγωνιστική Βιοτεχνική Ενότητα εξέλεξε 4 αντιπροσώπους, η ΔΑΚ - ΜΜΕ επίσης 4, η "Ανανεωτική Ενωση Βιοτεχνών" 3, όπως και οι "Ανεξάρτητοι Βιοτέχνες", ενώ ένας εκλέχτηκε από τη "Βιοτεχνική Ανάπτυξη".

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κώστας Μανώλης, εκ μέρους της "Αγωνιστικής Βιοτεχνικής Ενότητας" τόνισε στον "Ρ":

"Το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΟΒΣΘ καταγράφει τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΔΗΚΕΒΕ και το ταξικό κίνημα των ΕΒΕ να αναδείξουν τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση και να αντιπαλέψουν δυναμικά την αιτία αυτών των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από την αντιαναπτυξιακή και φορομπηχτική πολιτική των κυβερνήσεων. Οι ΕΒΕ θα συνεχίσουν να παλεύουν αυτές τις πολιτικές που διαλύουν την παραγωγική βάση της χώρας, εξυπηρετούν το πολυεθνικό κεφάλαιο και οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ώρας στον αφανισμό κατ' εντολή του προγράμματος "σύγκλισης"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ