Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στη Βουλή οι αυθαιρεσίες των ασφαλιστικών εταιριών

Ερώτηση του Κόμματος για τις συνεχείς αυξήσεις στα ασφάλιστρα και τις μεθοδεύσεις των ασφαλιστικών εταιριών

Την καταλήστευση των ασφαλισμένων γιωταχήδων από τις ασφαλιστικές εταιρίες, στο όνομα της "απελευθέρωσης" των ασφαλίστρων, και τις αξιώσεις τους για κάλυψη του επικουρικού κεφαλαίου από τις τσέπες των ασφαλισμένων, ακόμα και από τον κρατικό προϋπολογισμό, φέρνουν στη Βουλή, με ερώτησή τους προς την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Ν. Γκατζής.Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:"Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι προαναγγελίες εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιριών περί νέων σημαντικών αυξήσεων στα ασφάλιστρα από 1/1/1997.

Βασικό προβαλλόμενο επιχείρημά τους είναι η αξιοποίηση της δυνατότητας που τους παρέχεται από το καθεστώς της "απελευθέρωσης" (κοινοτικής έμπνευσης και πρόθυμης κυβερνητικής αποδοχής του) να ρυθμίζουν ανεξέλεγκτα το ύψος των ασφαλίστρων.

Τα προβλήματα όμως στο χώρο δε σταματούν εδώ. Αναστάτωση και αβεβαιότητα επικρατεί στους ασφαλισμένους για το τι θα γίνει μετά το κλείσιμο διάφορων ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και την πιθανότητα στο μέλλον να κλείσουν κι άλλες. Το γεγονός ότι εκπρόσωποι της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας δηλώνουν ότι το επικουρικό κεφάλαιο της Ενωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή αποζημιώσεων, που δικαιούνται ασφαλισμένοι, επιτείνει την αναστάτωση στο χώρο.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες προβάλλουν την αξίωση, τα προβλήματα του επικουρικού κεφαλαίου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών να τα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι με την πάγια ετήσια καταβολή συγκεκριμένου ποσού. Μάλιστα, αξιώνουν, αν δε γίνει κάτι τέτοιο, να καλυφτεί το έλλειμμα του επικουρικού από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτάται η κα υπουργός:

  • Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει για να αποτρέψει τη νέα προετοιμαζόμενη καταλήστευση των ιδιοκτητών οχημάτων από τις ασφαλιστικές εταιρίες;
  • Πώς προτίθεται να απαντήσει στις παράλληλες αξιώσεις των εταιριών να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του επικουρικού τους κεφαλαίου είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού είτε επιβάλλοντας νέο ειδικό χαράτσι στους ασφαλισμένους;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει γενικότερα για την εξυγίανση του κλάδου;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ