Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα της Αθήνας

Εκθεση έργων του ζωγράφου - σκηνογράφου Νίκου Γεωργιάδη εγκαινιάζεται στις 14 Νοεμβρίου στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11). Πρόκειται για μία σειρά έργων - ακριλικά και λάδια - μεγάλων διαστάσεων, καθώς και σχέδια και γκουάς. Στα παρουσιαζόμενα έργα, κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα, σε ένα χώρο που φέρει έντονα το στοιχείο της δομής. Οπως λέει ο καλλιτέχνης, η αναπαραστατική ζωγραφική που τον ενδιαφέρει του επιτρέπει να χρησιμοποιεί διάφορα λεξιλόγια ζωγραφικής, τα οποία μπορούν να συμπεριλάβουν και να περιγράψουν καταστάσεις που είναι κατανοητές σ' όσους ανήκουν σε μια κουλτούρα - και που όταν γίνονται ζωγραφικό έργο εξορκίζονται και υποτάσσονται στην εξουσία του δημιουργού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, εγκαινιάζεται έκθεση κοσμήματος της γλύπτριας Λίζας Σωτήλη.Πρόκειται για κοσμήματα από χρυσό και ασήμι, δουλεμένα με μια λεπτεπίλεπτη καθαρά δική της τεχνική.

Στην αίθουσα τέχνης "Espace Kreonidis" (Ξάνθου 2 και Αναγνωστοπούλου) εγκαινιάζεται στις 12 Νοεμβρίου έκθεση έργων ζωγραφικής της Τ. Λάμπερτ.Πρόκειται για διαδρομές ψυχής που υλοποιούνται μέσα στο απόλυτο του χρώματος.

Στις 13 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης "Αστήρ" (Μέρλιν 6) έκθεση έργων ζωγραφικής της Χρ. Μούρα.Τίτλος της "Τέχνη ίσον γέννηση".Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Στις 11 Νοεμβρίου στην γκαλερί "Δημόκριτος" (Δημοκρίτου 24), εγκαινιάζεται έκθεση έργων πέντε Σέρβων ζωγράφων. Είναι η πρώτη τους ομαδική έκθεση έργων τους στη χώρα μας και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ