Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια φλογερή γυναίκα

Σάββατο και ο ήλιος ανατέλλει ξανά και μας λούζει με τις θερμές χρυσές αχτίδες. Σάββατο για εκδρομή, για επιδρομή στη φύση σήμερα. Σάββατο και ο ήλιος θα δύσει ξανά όπως πάντα. Και εμείς, ως συνήθως, μπροστά στην τηλεόραση θα περιμένουμε μια ταινία να μας διώξει τη θλίψη που νιώθουμε, γιατί δεν κάναμε τίποτε απ' όσα θέλαμε, απ' όσα οφείλαμε στον εαυτό μας. Μια ταινία λοιπόν! Μια ματιά στο πρόγραμμα και έπειτα παίρνουμε θέση μάχης...

Από το MEGA στις 18.35 "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη.

Η Στέλλα ερωτεύεται για λίγο ένα γόνο μιας μεγάλης οικογένειας, αλλά γρήγορα τον βαριέται. Η προσοχή της στρέφεται αμέσως στον Μίλτο, στο νεαρό αθλητή, το στιβαρό και σοβαρό άνδρα που την τραβάει σαν μαγνήτης την καρφίτσα. Συνειδητοποιεί ότι τον έχει ερωτευτεί θανάσιμα. Γι' αυτό και δε συγχωρεί τον εαυτό της και προκαλεί το θάνατό της. Διότι για εκείνη ο έρωτας είναι μια μάχη, είναι ένας αγώνας, είναι μια μονομαχία. Θα χάσει τη ζωή της, αλλά θα κερδίσει την ελευθερία της. Ετσι ακριβώς όπως και η Κάρμεν. Με την αλησμόνητη Μελίνα Μερκούρη και τον Γιώργο Φούντα. Πλάι τους παίζουν ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Βούλα Ζουμπουλάκη.

Από την ΕΤ - 1 στις 22.00 θα προβληθεί η εξαιρετική ταινία "Συνοικία το όνειρο", σε σκηνοθεσία Αλέκου Αλεξανδράκη και σενάριο Τάσου Λειβαδίτη. Τη μουσική έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Πρωταγωνιστούν οι Αλ. Αλεξανδράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνος Κατράκης και Αλέκα Παϊζη.

Από την ΕΤ - 2 στις 21.30: "Η κοιλάδα του μαύρου χρυσού" του Ραλφ Τόμας.

Μια εξαιρετική ταινία του 1958 γεμάτη περιπέτεια και δράση με μεγάλη δόση αγωνίας που διαδραματίζεται στα καναδικά Βραχώδη Ορη. Ενας νεαρός Αγγλος αναλαμβάνει τη γη του παππού του και αμέσως επιχειρεί να αντλήσει πετρέλαιο απ' αυτήν, υλοποιώντας έτσι την επιθυμία του παππού του. Αυτή όμως η ενέργειά του θα τον οδηγήσει σε ρήξη με τους υπόλοιπους γαιοκτήμονες της περιοχής, οι οποίοι δε θα διστάσουν να φτάσουν στα άκρα, προκειμένου να ματαιώσουν την επιχείρηση. Παίζει ο Ντερκ Μπόγκαρντ.

Από την ΕΤ - 1 στη 01.20 "Εκτός προγράμματος" του Τομ Μάνκιενβιτς.

Πρόκειται για μια αστυνομική ταινία παραγωγής 1993. Ο Μάικλ Νόρελ, ένας επιτυχημένος χρηματιστής στη Νέα Υόρκη γίνεται άθελά του αυτόπτης μάρτυρας σ' ένα φόνο που συνδέεται με τη Μαφία. Ομως, εκείνος αρνείται ότι είδε τον δολοφόνο για να μην μπλέξει με το τρομερό οργανωμένο έγκλημα. Εξι μήνες αργότερα, η αστυνομία έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο μάρτυρας μπορεί να καταθέσει χωρίς να κινδυνεύσει. Η αστυνόμος Κάρολιν Χάντερ αναλαμβάνει τη μεταφορά του μέχρι την αίθουσα του δικαστηρίου. Μια απλή αποστολή ρουτίνας, που όμως θα εξελιχθεί σε κόλαση, όταν μια ομάδα πληρωμένων δολοφόνων θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν τον μάρτυρα να καταθέσει. Με τον Αλαν Αρκιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ