Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα βιβλία

Στο τέλος Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", το βιβλίο της Αγγελικής Κώττη "Γιάννης Ρίτσος - ένα σχεδίασμα βιογραφίας".Πρόκειται για μια ερευνητική εργασία που παρουσιάζει τους σταθμούς της ζωής του, παρακολουθώντας τα γεγονότα από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου ως το θάνατό του (την ερχόμενη Δευτέρα συμπληρώνονται έξι χρόνια), μέσα από γραπτές μαρτυρίες, αλλά και από προφορικές αφηγήσεις του ίδιου του ποιητή και πρωταγωνιστών της ζωής του. Η Αγγελική Κώττη εργάστηκε επί 12 χρόνια για τη συλλογή των στοιχείων και τη συγγραφή του βιβλίου. Η μακριά πορεία του Γιάννη Ρίτσου εξετάζεται και σε σχέση με την ποιητική του δημιουργία, το έργο του, που είναι πολυκύμαντο και πολυδιάστατο, γεμάτο ανθρωπιά και φως, γενναιοφροσύνη και ειλικρίνεια, αγάπη για τη ζωή και την ομορφιά.

Από τα "Ελληνικά Γράμματα" παρουσιάστηκαν, χτες, τρία βιβλία. Πρόκειται για το βιβλίο του Κώστα Τσαρούχα "Λίγο πριν την αγχόνη",το οποίο διαπραγματεύεται την τραγική ιστορία των 3 Ελλήνων ναυτικών, που παγιδευμένοι σε μια βρώμικη ιστορίαναρκωτικών, σαπίζουν στις αιγυπτιακές φυλακές για ένα έγκλημα που δεν είχαν κάνει.

Επίσης τα βιβλία "Ο σύγχρονος Ιουδαϊσμός" και "Η Ερμηνευτική ως θεωρία και πράξη" του Στέφανου Ροζάνη,καθηγητή Πανεπιστημίου και διευθυντή του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ