Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαραθώνιος αδιαφορίας

Από τις 10 Ιουλίου προσπαθούν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων να έλθουν σε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της "κατάργησης των εκπαιδευτικών αδειών" στους καλλιτέχνες - εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης. Στάθηκε αδύνατον, όμως, να επικοινωνήσουν με τον υπουργό ή τον υφυπουργό για τη Μέση Εκπαίδευση, ή με τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που είναι αναγκαίο να λυθεί άμεσα και που απαιτεί απλά μια τυπική ρύθμιση, αναλώθηκε όλος αυτός ο χρόνος, στο να ενημερώνονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και οι σύμβουλοι υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι απλώς επισημαίνουν ότι η λύση του προβλήματος απαιτεί πολιτική απόφαση.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία το ΕΕΤΕ: "Ο μαραθώνιος επαφών και ενημέρωσης έγινε και πριν και μετά τις εκλογές με τα νέα σχήματα που προέκυψαν και παρά τις υποσχέσεις ακόμα δε μας έχει συναντήσει ο καθ' ύλην αρμόδιος υφυπουργός και καθώς η σχολική χρονιά προχωρά, υπάρχουν καλλιτέχνες - εκπαιδευτικοί που χάνουν με αυτή την καθυστέρηση τη δυνατότητα να μετεκπαιδευτούν (λόγω ορίου ηλικίας) ".

"Οφείλουμε να ενημερώσουμε", καταλήγει η ανακοίνωση "ότι είναι πρωτοφανής η τακτική αυτή του υπουργείου Παιδείας να "πνίγει" από τις 10 Ιουλίου τα θέματα καλλιτεχνικής παιδείας διά της μεθόδου της "διολίσθησης" μιας επικείμενης συνάντησης. Εχουν περάσει ήδη τέσσερις μήνες και αναρωτιόμαστε πώς θα μπορέσει να λύσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δυσκολότερα θέματα, αφού αυτό που είναι "τυπικό" και επείγον δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ