Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγνοια ή σκοπιμότητα;

Αρκετά προβλήματα έχουν οι πίνακες, που έδωσε χτες το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στη δημοσιότητα και υποτίθεται, πως δίνουν μια αντικειμενική εικόνα των επιπτώσεων, που θα έχει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στα εισοδήματα των δημόσιων υπαλλήλων.

Πρώτον, δίνουν την εντύπωση - σε κάποιον απλό και μη δημόσιο υπάλληλο αναγνώστη - ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρόκειται να πάρουν αυξήσεις. Γεγονός, βέβαια, που δε συμβαίνει και υπογραμμίστηκε στη σχετική συνέντευξη του προεδρείου. Οι πίνακες, όμως, δίνουν άλλη εντύπωση κι αυτό, γιατί δεν περιλαμβάνονται στη στήλη των σημερινών μισθών, τα διάφορα επιδόματα, που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεύτερον, οι αυξήσεις 2 + 2%(που υποτίθεται πως θα έδινε η κυβέρνηση για το 1977, αν δεν εφάρμοζε το νέο μισθολόγιο) δε μας κάνουν 5, ούτε καν 4%, αλλά μόνο 3%, όπως ο καθένας καταλαβαίνει. Τρίτον, το διορθωτικό ποσό για την εισοδηματική πολιτική του 1996 ανέρχεται στο 3,3% και όχι στο 3%.

Αρκετά λάθη, με ολοφάνερες τις συνέπειες στη σωστή πληροφόρηση. Τόσο που να αναρωτιέσαι, αν οφείλονται σε άγνοια ή σκοπιμότητα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ