Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Προς 24ωρη κινητοποίηση και κλείσιμο των καταστημάτων

Το ΔΣ της Συνομοσπονδίας εξουσιοδότησε το προεδρείο, να εξετάσει το ενδεχόμενο πανελλαδικού κλεισίματος στις 28 Νοέμβρη

Εξουσιοδότηση στο προεδρείο, παρέχει με απόφασή του το ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), να εξετάσει τη δυνατότητα πανελλαδικού κλεισίματος στις 28 Νοέμβρη, μέρα για την οποία η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία, με κεντρικό στόχο την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών και την ανατροπή της βαριάς φορολογίας που υφίστανται οι ΜΜΕ.

Παράλληλα, το ΔΣ στην προχτεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής των κινητοποιήσεων των οργανώσεων των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων ενάντια στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, για την προστασία της αργίας της Κυριακής και για τη θέσπιση νέου ανθρώπινου ωραρίου, στο εξής η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).Ειδικότερα, το ΔΣ εκτιμώντας ότι τα προβλήματα των ΕΒΕ οξύνθηκαν παραπέρα και με τις ασκούμενες πολιτικές δε διαφαίνεται προοπτική λύσης τους, αποφάσισε ότι:

  • Η Συνομοσπονδία θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα επιδιώξει συνεργασία με τις άλλες ενδιαφερόμενες οργανώσεις για κοινό μέτωπο γύρω από το ωράριο.
  • Το ΔΣ εκφράζει την αντίθεσή του στην τακτική των συνεχών διαρροών για λήψη μέτρων και επιβολή βαριάς φορολογίας ενόψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 1997.
  • Δηλώνει αντίθετο σε κάθε νέα φορολογική επιβάρυνση των ΕΒΕ και δηλώνει ότι οι ΕΒΕ θα αντιδράσουν δυναμικά.
  • Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη νέα φορολογική επέλαση των ΟΤΑ σε βάρος των ΜΜΕ, μια επέλαση την οποία καθοδηγεί η ίδια η κυβέρνηση.
  • Το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των συνταξιούχων και αποφάσισε να υπερασπιστεί μαχητικά το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε την ανάπτυξη σε πανελλαδικό επίπεδο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που κυοφορούνται ενόψει του προϋπολογισμού. Γι' αυτό, καλεί τις οργανώσεις - μέλη της ΓΣΕΒΕΕ να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις των ΕΒΕ και να αναπτύξουν τοπικά τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις από τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, για κοινή δράση απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει ότι δεν παραχωρεί καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση δεδομένου ότι συνεχίζει αδιάλειπτα να ασκεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που ασκούσε και πριν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ