Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η "βοήθεια" - δόλωμα

Τον προειδοποιούμε, όμως, από τώρα, μην αρχίσει και μας λέει ότι σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μας περικοπούν οι διάφορες κοινοτικές επιχορηγήσεις. Οχι, βέβαια, γιατί βρίσκουμε κάτι τέτοιο απίθανο. Κάθε άλλο. Απλά σημειώνουμε από τώρα τα εξής:

α. Οι διάφορες κοινοτικές επιδοτήσεις έχουν, ήδη, ουσιαστικά "πεθάνει". Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να υπάρξει Πακέτο Ντελόρ III και οι αγροτικές επιδοτήσεις, ήδη, βαδίζουν συρρικνωνόμενες, προς τις γνωστές ημερομηνίες λήξεώς τους.

β. Αρκετά δεν έχουμε πληρώσει τις μέχρι σήμερα επιδοτήσεις; Οχι μόνο, ή κυρίως, με τα χρήματα που δίνει η Ελλάδα στα ταμεία της ΕΕ, αλλά γιατί, με Δούρειο Ιππο τη δήθεν βοήθεια, έχουν ...αλλαχτεί τα φώτα στη βιομηχανική και αγροτική παραγωγική βάση της χώρας κι έχει πλημμυρίσει η ελληνική αγορά από εισαγόμενα προϊόντα, με όλες τις πολύμορφες και σοβαρότατες συνέπειες, που αυτά έχουν. Δεν κάθεται καλύτερα να κάνει ένα λογαριασμό ο υπουργός και να βρει για κάθε μία δραχμή κοινοτικής "βοήθειας", πόσες δραχμές παίρνανε πίσω οι "εταίροι" μας;..

γ. Οχι μόνο κοινοτικές επιδοτήσεις δε θα υπάρχουν σε μερικά χρόνια, αλλά θα κληθεί η Ελλάδα - με τη διεύρυνση της ΕΕ προς ανατολάς - να συμβάλει στη διαμόρφωση ταμείων, για τη "βοήθεια" - αγκίστρωμα των νεοεισερχόμενων χωρών. Και όλ' αυτά, για να πάθουν κι αυτές ό,τι έχουμε ήδη πάθει κι εμείς και, βέβαια, για να συσσωρεύουν κέρδη και δύναμη οι πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ