Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγωνίες και αδιέξοδα

Πολλά και γνωστά τα προβλήματα των Ελλήνων κινηματογραφιστών. Κάθε χρόνο με το φεστιβάλ έρχεται στην επιφάνεια η "οδύσσεια" κάθε δημιουργού μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Κύρια προβλήματα η χρηματοδότηση της ταινίας και η διανομή στις αίθουσες.

Ο Ανδρέας Πάντζης, σκηνοθέτης της ταινίας "Σφαγή του Κόκορα", επισήμανε τα οικονομικά προβλήματα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας και για τα οποία βρίσκεται στα δικαστήρια. Για το έλλειμμα 63 εκατ. ευθύνεται η ΕΡΤ, που ενώ είχε δεσμευτεί με προσυμβόλαιο για συμμετοχή, τελικά αποσύρθηκε, όταν άλλαξε η διοίκηση του καναλιού. Ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να περιορίσει την ταινία του (προβλεπόταν διαρκείας 3,5 ωρών), για να βγει στις αίθουσες από τους διανομείς. Πάντως μέχρι τώρα η ταινία δε βρήκε διανομέα.

Και η ταινία του Δημήτρη Γιατζουζάκη "Μη μου άπτου", δε βρήκε ακόμη διανομέα. Ο σκηνοθέτης μίλησε για τις δυσκολίες χρήματος και χρόνου που αντιμετώπισε. Ετσι επιλέχτηκε να γίνει ντουμπλάζ, όμως με σύγχρονο ήχο. Τυχερή η ταινία "Τρεις εποχές" της Μαρίας Ηλιού, βρήκε ήδη διανομέα και μάλιστα πριν δύο μήνες παίχτηκε σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ