Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στιγμιότυπα, ληστείες και επιστροφές

Μια Τρίτη σαν όλες τις άλλες σήμερα και το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τη... διακοσμήσουμε, είναι να δώσουμε έμφαση και να απομονώσουμε τα στιγμιότυπά της! Ετσι, λοιπόν, από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 22.00 θα παρουσιαστεί η ταινία του Ρόμπερτ Ολτμαν "Στιγμιότυπα".Πρόκειται για μια ταινία με σπονδυλωτά... στιγμιότυπα, με διάφορες ιστορίες που εμπλέκονται, με... διαπλεκόμενα συναισθήματα που ζωντανεύουν τον κόσμο και τις σελίδες των διηγημάτων του συγγραφέα Ρέιμοντ Κάρβερ. Είναι απλά στιγμιότυπα καθημερινής ρουτίνας, τρέλας, συγκίνησης, κίνησης, μοναξιάς, έρωτα, μίσους και πάθους αλλά και απάθειας, στιγμιότυπα συνηθισμένα, που δε συμβαίνουν μονάχα στο Λος Αντζελες αλλά και αλλαχού. Και πανταχού. Ονειρα, πάθη, ψυχολογικά προβλήματα, φαντασιώσεις, ελπίδες, που ανθίζουν και μαραίνονται σε μια μεγάλη πόλη, σε μαγική και ταυτόχρονα απάνθρωπη πόλη. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ταινία ως πολυφωνική συμφωνία 22 χαρακτήρων με τη δομή της μαύρης μουσικής. Της μουσικής της ψυχής. Της τζαζ.

Από το MEGA στη 01.00 "Η μεγάλη ληστεία της Νέας Υόρκης" του Σίντνεϊ Λιούμετ. Με πρωταγωνιστές τον τρομερό Σον Κόνερι και την έξοχη Ντάιαν Κάνον, ο σκηνοθέτης εστιάζει την προσοχή του στον κύριο Αντερσον. Ο κύριος αυτός μόλις έχει αποφυλακιστεί μετά από 10 ολόκληρα χρόνια που πέρασε... αλησμόνητα στις φυλακές και οργανώνει μια μεγάλη ληστεία σ' έναν πολυτελή ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης χωρίς, όμως, να υποψιάζεται ότι όλο το διάστημα της προετοιμασίας του σχεδίου το FBI, τον παρακολουθεί με τα πιο τέλεια συστήματα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική ταινία που αποκαλύπτεισε πιο βαθμό έχουν διεισδύσει οι μυστικές υπηρεσίες στην ιδιωτική ζωή του πολίτη.

Από την ΕΤ - 3 στις 23.00 "Ο καιρός των δολοφόνων" του Τζιρτζ Αλι Τριάνα.

Η ταινία προβάλλεται από τη "χρυσή οθόνη" του καναλιού και την προλογίζει ο κριτικός του κινηματογράφου Αλέξης Δεμερτζόγλου. Η ιστορία έχει κάπως έτσι: ο Χουάν επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε, ύστερα από 18 χρόνια που έμεινε στη φυλακή, με σχέδια να ξαναφτιάξει από την αρχή τη ζωή του. Μόλις φτάνει αρχίζει να ψάχνει για τους παλιούς φίλους του, τη γυναίκα που αγάπησε και τώρα είναι χήρα κάποιου άλλου, το σπίτι του που μοιάζει ερείπιο από τότε που πέθανε και το τελευταίο αγαπημένο του πρόσωπο: τη μητέρα του. Ο Χουάν πάσχει από νοσταλγία και από επιθυμία να κάνει αναπαράσταση του αγνού παρελθόντος του. Οι άλλοι, όμως, δεν τον νοστάλγησαν καθόλου, αντίθετα, με αγωνία έμαθαν ότι επέστρεψε και τα συναισθήματά τους είναι πολύ εχθρικά. Τα εγκλήματα, που είχε διαπράξει ο ήρωας της ταινίας, ζητούν εκδίκηση. Το αίμα ζητά αίμα. Ο καιρός των δολοφόνων έφθασε, ακριβώς τη στιγμή που ο Χουάν επέστρεψε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αρραβωνιασμένοι (2016-02-18 00:00:00.0)
Μικροαπατεώνες... (2011-10-13 00:00:00.0)
Ζητείται ...εγκέφαλος (2011-09-03 00:00:00.0)
Και τα λεπτά... περνούν (2008-07-01 00:00:00.0)
Αντρας αγνώστων στοιχείων (2006-11-02 00:00:00.0)
Συνάντηση στον ...Παράδεισο (2005-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ