Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΣΙ
Στάση και πορεία διαμαρτυρίας

Σωματείο: Ποια τα κίνητρα του νομάρχη Πειραιά και γιατί αρνείται να δώσει άδεια ναυπηγείου στη ΝΑΥΣΙ;

Με 3ωρη στάση εργασίας (12μ.μ. - 3μ.μ.) και πορεία διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Πειραιά και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαντούν οι εργαζόμενοι της ΝΑΥΣΙ στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Να σημειωθεί ότι, ενώ βαλτώνουν τα περισσότερα σημεία της συμφωνίας κυβέρνησης - συνδικάτων για την ανάπτυξη της Ζώνης, ο νομάρχης Πειραιά, Χρ. Φωτίου,αρνείται να δώσει άδεια ναυπηγείου στη ΝΑΥΣΙ,αγνοώντας ακόμα και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης!

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στη ΝΑΥΣΙ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της ΝΑΥΣΙ, αναγκάζονται, από την απαράδεκτη στάση του νομάρχη Πειραιά, να διεκδικήσουν αγωνιστικά πλέον τις θέσεις εργασίας τους, για να διασφαλίσουν τα μεροκάματά τους.

"Καταγγέλλουμε - τονίζεται - την απαράδεκτη στάση του νομάρχη Πειραιά, διότι εδώ και δυο χρόνια εμπαίζει τους εργαζόμενους και τις 250 οικογένειές τους. Απαιτούμε ο νομάρχης να αναλάβει τις ευθύνες του, να αφήσει τις παλινωδίες και να δώσει τη δυνατότητα στη ΝΑΥΣΙ να εξασφαλίσει τη λειτουργία της και τη βιωσιμότητά της. Αναρωτιόμαστε ποια είναι τα κίνητρα του νομάρχη και γιατί τόσο επίμονα αρνείται να εκδώσει την άδεια, αγνοώντας τις εντολές του ΥΒΕΤ και ενεργώντας σε βάρος των εργαζομένων του Πειραιά, της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και την Εθνικής Οικονομίας".

"Δηλώνουμε - υπογραμμίζεται τέλος - πως θα αγωνιστούμε προς κάθε κατεύθυνση για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΝΑΥΣΙ, αλλά και της Ζώνης γενικότερα, για τη διασφάλιση της εργασίας μας, για την επιβίωση των οικογενειών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ