Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή "καυτά" προβλήματα εργαζομένων

Τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαφορετικών κλάδων και χώρων εργασίας, θέτουν στη Βουλή, με ερωτήσεις τους, βουλευτές του ΚΚΕ.

- Πέντε και πλέον χρόνια περιμένουν οι μεταλλεργάτες,από την ώρα που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους, για να συνταξιοδοτηθούν από το Επικουρικό τους Ταμείο (ΕΤΕΜ).Το επισημαίνουν οι βουλευτές Ν. Γκατζής και Στρ. Κόρακας και ρωτούν τον υπουργό Εργασίας αν θα πάρει μέτρα και ποια για την άμεση καταβολή των συντάξεων.

- Οι Ν. Γκατζής και Στρ. Κόρακας απευθύνονται, με άλλη ερώτησή τους, στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες που αποτελούν το πλήρωμα του "Meliterranean Sky",το οποίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Πάτρας, εγκαταλειμμένο από τον ιδιοκτήτη του, από τον Αύγουστο. Οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι. Η τράπεζα "Royal Bank of Scotland" πραγματοποίησε αναγκαστική κατάσχεση στο πλοίο, χωρίς να φαίνεται πρόθυμη να εξοφλήσει όλα τα δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες. Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει άμεσα για να εξοφληθούν οι μισθοί των ναυτικών και να τους εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

- Σε ερώτηση των βουλευτών Β. Μπούτα και Α. Τασούλα επισημαίνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ στην Ηλεία, των οποίων ο εργοδότης παρακρατεί δεδουλευμένες αποδοχές και επιπλέον πρόσφατα τους θέτει εκ περιτροπής σε διαθεσιμότητες άνευ αποδοχών. Οι βουλευτές ρωτάνε τον υπουργό Εργασίας τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του συγκεκριμένου εργοδότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ