Κυριακή 17 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Η επέτειος του Οχτώβρη

Β

ΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,Λαμία: Η Επανάσταση που έγινε στη Ρωσία τον Οχτώβρη του 1917, άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας και αν δεν είχε πετύχει, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, θα ζούσαν ακόμα χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις και θα δούλευαν 12 ώρες το 24ωρο με μεροκάματα πείνας. Ευτυχώς όμως για την ανθρωπότητα που βρέθηκε το μεγάλο μυαλό, ο Λένιν, που είπε στους επαναστατημένους μπολσεβίκους, το ιστορικό "Η τώρα ή ποτέ". Επί τέσσερα χρόνια που κράτησε η επανάσταση όλα τα κράτη στέλνανε στρατό να πολεμήσουν την επανάσταση - όπως και οι Ελληνες, σαν υποτελείς που ήταν στους Γάλλους και Αγγλους αποικιοκράτες.

Και όμως παρ' όλες τις φοβερές αντιξοότητες και αντιθέσεις που είχε να αντιμετωπίσει η επανάσταση νίκησε και επικράτησε ο σοσιαλισμός.

Σήμερα στη Ρωσία τον περήφανο σοβιετικό λαό - που χωρίς τις θυσίες του στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι λαοί θα ζούσαν κάτω από τη χιτλερική μπότα - τον έχουν σε φοβερή εξαθλίωση, πείνα, ανεργία, εγκληματικότητα, πορνεία, ναρκωτικά. Πιστεύω όμως ότι οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, ζώντας τώρα την άθλια ζωή του καπιταλιστικού "παραδείσου", θα καταλάβουν πόσο έπεσαν θύματα της άθλιας προπαγάνδας του λεγόμενου "δυτικού κόσμου", και θα επαναστατήσουν.

Αυτοί που φεύγουν...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΡΥΩΝΗ,από Καλαμάτα. Αγρότισσα, οπαδός του ΚΚΕ: Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Εφ' όσον η "Σοσιαλιστική κυβέρνηση" του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε και υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και έχει δεσμευτεί να παίρνει εντολές από τα αφεντικά τους, αυτοί που φεύγουν από το ΚΚΕ και αγκαλιάζουν το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατόν να λέγονται κομμουνιστές και αριστεροί τη στιγμή που συμβιβάστηκαν να εφαρμοστούν οι εντολές των Βρυξελλών που είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα;

Κι όμως κατηγορούν το ΚΚΕ για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, ότι δήθεν συμβιβάστηκε με τη Δεξιά. Ας μην υποκρίνονται. Αυτοί που παραμένουν πιστοί ενάντια στην εκμετάλλευση των λαϊκών συμφερόντων δε φεύγουν από το ΚΚΕ, αλλά μένουν και παλεύουν...

Στα δικαιώματα του λαού δεν ξεχωρίζουμε χρώματα. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά. Γι' αυτό και θα υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από οποιοδήποτε κομματικό χώρο. Από το χώρο της Αριστεράς αυτοί που είναι συνεπείς στους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ψηφίζουν το ΚΚΕ. Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε που υψώνουμε τη φωνή μας για την ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων.

Για τα συμφέροντά του

ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ από την ΚΟΒ Μεταμόρφωσης: Δεν είναι αφύσικο, να παλεύουμε εμείς για τα συμφέροντά του και αυτός να ψηφίζει αυτούς που του περνούν τις αλυσίδες, τον γδέρνουν, τον εξοντώνουν;

Ναι για τα δικά του συμφέροντα. Και μόνο!

Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να τον διαφωτίζουμε, να τον πληροφορούμε, να του δείχνουμε τον σωστό δρόμο. Θα είμαστε στο πλευρό του.

Κάποτε θα τον πνίξει το δίκιο του, και θα τους μαυρίσει. Ενα φοβάμαι, πως όταν παραγίνει το πράγμα και αρπάξει το ρόπαλο, δε θα μπορέσουμε να τον συγκρατήσουμε. Ας προσέξουν.

Και να μάθουν: Για την πολιτική και τους αγώνες μας δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδειά τους και προ παντός δεν πρόκειται να τους δώσουμε αναφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ