Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβαση της ΓΣΕΕ

Νέα μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων επιχειρεί η κυβέρνηση και για το 1997, όπως διαφαίνεται ρητά από τις χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε χτεσινή της ανακοίνωση. Σε συνδυασμό με την εισοδηματική πολιτική των τελευταίων χρόνων, το αποτέλεσμα είναι η δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η υποεκτίμηση του προβλεπόμενου πληθωρισμού για το 1996 (5%) διαψεύστηκε, αφού οδηγούμαστε σε τελικό ποσοστό για το τρέχον έτος 8%, γεγονός που αποδεικνύει πόσο εξωπραγματική είναι η πρόβλεψη του 4,5% για το 1997. "Το φαινόμενο της συνεχούς υποεκτίμησης του πληθωρισμού σε συνδυασμό με την έλλειψη τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας, συμπιέζει ακόμα περισσότερο τα εργατικά εισοδήματα, οδηγώντας τα σε πολλές περιπτώσεις και κάτω από τα ανεκτά όρια διαβίωσης", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Βολές επιρρίπτει επίσης η ΓΣΕΕ και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, που προανήγγελλε, κατά παράβαση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανώτερο ποσοστό αύξησης 7% στις δαπάνες μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών στις ΔΕΚΟ, με την απειλή μάλιστα κυρώσεων στις διοικήσεις κρατικών οργανισμών που δε θα ακολουθήσουν τις σχετικές εντολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ