Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Επικυρώθηκε ο νόμος για τις αμβλώσεις

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Ο Πολωνός Πρόεδρος, Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι, επικύρωσε χτες το νομοσχέδιο που αφορά τη φιλελευθεροποίηση του σκληρού νόμου για τις αμβλώσεις, επιτρέποντας έτσι στις γυναίκες να βάζουν τέρμα στην εγκυμοσύνη τους, όταν αντιμετωπίζουν σκληρές κοινωνικές ή οικονομικές καταστάσεις.

Ο συγκεκριμένος νόμος επιτρέπει την άμβλωση μέχρι και την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, αν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δεν είναι ψυχολογικά έτοιμες ή κάτω από άσχημες κοινωνικές καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 του Οκτώβρη, η πολωνική Δίαιτα (Κάτω Βουλή) ψήφισε υπέρ της φιλελευθεροποίησης του σκληρού νόμου για τις αμβλώσεις, απορρίπτοντας έτσι το "βέτο" της Γερουσίας. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 228 βουλευτές, κατά 195, ενώ 16 βουλευτές απείχαν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ίσχυε μέχρι σήμερα και η οποία εφαρμόστηκε το 1993 από την τότε κυβέρνηση, που διατηρούσε στενούς δεσμούς με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, οι αμβλώσεις επιτρέπονταν μόνο σε περίπτωση που η ζωή ή η υγεία της γυναίκας βρισκόταν σε κίνδυνο και εάν η εγκυμοσύνη ήταν προϊόν βιασμού και εάν το έμβρυο έφερε ανεπανόρθωτες βλάβες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ