Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: Με θέμα "Μέτρηση της παραγωγικότητας στον κλάδο ειδών διατροφής", διοργανώνεται από το ΕΛΚΕΠΑ στις 10 Δεκέμβρη ημερίδα με ελεύθερη συμμετοχή. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ι. Στράτος. Θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένο σύστημα μέτρησης της παραγωγικότητας (εργασίας, υλικών, υπηρεσιών) στη βιομηχανία και αναλυτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου στον κλάδο ειδών διατροφής. Ακόμη, διαπιστώσεις από την πορεία του κλάδου από το 1980 και μετά, καθώς και συνοπτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επίδειξη του Συστήματος Υποστήριξης Εργασιών Καταστημάτων ("πλατφόρμα καταστήματος"), πραγματοποίησε στο κοινό η Ιονική Τράπεζα στο συνέδριο "Money Show". Το νέο σύστημα λειτουργεί ήδη πειραματικά σε δυο καταστήματα της Ιονικής και στόχος είναι η πλήρης αυτοματοποίηση του συνόλου των καταστημάτων της τράπεζας στους επόμενους 18 μήνες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Δημοπρατείται σήμερα 21 Νοέμβρη το έργο εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα, προϋπολογισμού 127 εκατ. δρχ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πρόγραμμα "INTEREG", εντάσσεται στο υπό υλοποίηση πρόγραμμα αναβάθμισης των μεθοριακών σταθμών από τον ΕΟΤ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τη δυνατότητα να διενεργούν συναλλαγές μετοχών από τα γραφεία τους και εκτός του κτιρίου του Χρηματιστηρίου στην οδό Σοφοκλέους, έχουν πλέον οι Χρηματιστηριακές εταιρίες μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, καθ. Μ. Ξανθάκη. Στην απόφαση (ΦΕΚ 1027, τ. Β, 12/11/1996), ορίζεται ότι οι χρηματιστές μπορούν να συνδέουν τα τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρίσκονται στα γραφεία τους με το Αυτόματο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών και με τρόπο ανάλογο της λειτουργίας των τερματικών που διατηρούν εντός του Χρηματιστηρίου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Μεγάλες καναδικές εταιρίες, από τους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της τηλεφωνίας, των μεταφορών και της κατασκευής υδροηλεκτρικών έργων, ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των εταιριών, που έχουν και στο παρελθόν επισκεφθεί την Ελλάδα, θα κάνουν νέα διερευνητική επίσκεψη την ερχόμενη Ανοιξη, συμμετέχοντας σε αποστολή που θα οργανώσει η τοπική κυβέρνηση της καναδικής επαρχίας του Κεμπέκ. Από ελληνικής πλευράς, το θέμα χειρίζεται το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο, η επικεφαλής του οποίου Ε. Σταυρίδου, είχε χτες συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Φ. Πετσάλνικο, στην οποία έγινε ενημέρωση για τις προθέσεις των εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ