Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι καθηγητές φροντιστηρίων

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η "Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση"

Αρχίζουν αύριο Σάββατο και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο Καθηγητών Φροντιστηρίων (ΣΕΦΚ). Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται από τις 9 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας,στην οδό Χαλκοκονδύλη 13 (6ος όροφος).

Κάλεσμα στους φροντιστηριακούς καθηγητές να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές, απευθύνει με ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση".Οπως σημειώνει "η φετινή χρονιά βρίσκει αντιμέτωπους τους καθηγητές με μια σειρά προβλήματα, σχετικά τόσο με την αμοιβή και την απασχόληση, όσο και με τους ρυθμούς και τους όρους που επιβάλλουν οι εργοδότες, ενάντια ακόμα και στην ισχύουσα συλλογική σύμβαση, που παρά τα αρνητικά της, κατοχύρωσε κάποια κατώτατα όρια κυρίως για τους νέους".

Επισημαίνει ότι "η επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου, μπόρεσε να περιορίσει σε ένα βαθμό τις αυθαιρεσίες και να οδηγήσει στην ενημέρωση τμήματος των συναδέλφων. Η πορεία των περσινών διαπραγματεύσεων απέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες και αδυναμίες ταυτόχρονα παρέμβασης στις εξελίξεις".

Τονίζει, τέλος, πως "σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια σε δικαιώματα και αποδοχές είναι γεγονός και στο χώρο της εκπαίδευσης, επιβάλλεται να κατανοήσουμε ότι είμαστε τμήμα του εκπαιδευτικού κόσμου. Πρέπει να διεκδικήσουμε από κοινού:9χρονο ενιαίο δημόσιο σχολείο υποχρεωτικό για όλους. Ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Μαζικούς διορισμούς καθηγητών όλων των ειδικοτήτων. Απαγόρευση των απολύσεων και ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη στο ΙΚΑ, καθώς και κατανομή των ωρών διδασκαλίας στη βάση ενός ελάχιστου ωραρίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ