Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δύο κινητοποιήσεις των συνταξιούχων

Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στις 10 Δεκέμβρη του 1996 οργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος

Με δύο μεγάλες κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων στη νέα λιτότητα της κυβέρνησης Σημίτη, μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων Ελλάδας, που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΝΑΤ, του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ, του δημοσίου και των τραπεζών.

  • Στις 28 Οκτώβρη 1996 θα πάρουν μέρος στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η ΣΕΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους να "πάρουν μέρος με όλες τις δυνάμεις στην αγωνιστική εκδήλωση της 28ης Νοέμβρη 1996".
  • Στις 10 Δεκέμβρη 1996 θα γίνει Πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 πμ.

"Τη συνέχιση εκ μέρους της κυβέρνησης της πιο σκληρής επιθετικότητας, με τη διαιώνιση της μονόπλευρης λιτότητας και την απόκρουση προσέγγισης στη λύση καθοριστικών προβλημάτων, που κυριολεκτικά οδηγούν στην εξαθλίωση και στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ενώ παράλληλα οδηγεί σε προβληματική λειτουργία τους ασφαλιστικούς φορείς" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ.

Οι συνταξιούχοι ζητούν την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη μέσα στο 1996 και 1997 και τη δαπάνη να την καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Επίσης ζητούν οι κατώτερες συντάξεις του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ και του ΝΑΤ να εξισωθούν με τις κατώτερες συντάξεις του ΙΚΑ. οι συντάξεις των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και του Δημοσίου να ακολουθούν κάθε φορά των εν ενεργεία υπαλλήλων.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την επιδοματική πολιτική με τα ΕΚΑΣ και ζητούν να σταματήσει.

Τέλος, η ΣΕΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων στη Βουλή για να εκθέσει τα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων και τους διαγραφόμενους κινδύνους των ασφαλιστικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ