Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δυναμικά κατά της λιτότητας

Πετυχημένη η χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στα εθνικά γυμναστήρια, για τα οικονομικά τους αιτήματα

Ενταση στα εθνικά γυμναστήρια δημιουργεί η κυβερνητική οικονομική πολιτική και η άρνηση του υφυπουργείου Αθλητισμού να ικανοποιήσει αιτήματα στα οποία είχε συμφωνήσει προεκλογικά. Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες εικοσιτετράωρη απεργία στα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης και τετράωρη στάση εργασίας στα εθνικά γυμναστήρια του Νομού Αττικής. Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι επισκέφτηκαν το υφυπουργείο Αθλητισμού διεκδικώντας εδώ και τώρα λύσεις. Το κλίμα φορτίστηκε μάλιστα επικίνδυνα, όταν κατέλαβαν τον 5ο όροφο της Πανεπιστημίου 25, απαιτώντας δυναμικά από τον υφυπουργό Ανδρ. Φούρα την υλοποίηση των εξαγγελιών.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια είναι αδικημένοι μισθολογικά, στην πράξη όμως τους στέρησε ακόμα και το δικαίωμα στην ελπίδα. Επικαλούμενος την πολιτική σκληρής λιτότητας που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομικών για το 1997, παρέπεμψε τα αιτήματά τους στη συλλογική σύμβαση της ΑΔΕΔΥ με το υπουργείο. "Η άμβλυνση των αδικιών θα γίνει στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου και όχι με επιδόματα. Είχαμε συμφωνήσει πριν τις εκλογές να πάρουν οι εργαζόμενοι περισσότερα χρήματα σε περίπτωση που υπάρξουν έσοδα από τα εθνικά στάδια. Δυστυχώς τέτοια έσοδα δεν υπήρξαν", υπογράμμισε, βάζοντας τη δική του υπογραφή στην πολιτική λιτότητας στα εθνικά γυμναστήρια.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναδρομικά από 1/1/96, σε δύο δόσεις και σε όλους, το επίδομα που δόθηκε τον Αύγουστο, το ωρομίσθιο Κυριακών όπως αυτό δόθηκε στα νοσοκομεία και τα λιμενικά ταμεία αυξημένο κατά 62%, επίδομα εξομάλυνσης από 40 έως 70 χιλιάδες δραχμές, μιας και οι 300 ώρες υπερωρία που δόθηκαν δεν αντιστοιχούν παρά σε 15.000 μηνιαίως, ρύθμιση για το ανθυγιεινό που κόπηκε.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ως προς το επίδομα, απέρριψε το αίτημα για επίδομα εξομάλυνσης επικαλούμενος τις υπερωρίες, για τις οποίες είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να δοθούν και στους 146 εργαζόμενους που δεν τις εισπράττουν λόγω ειδικής σύμβασης εργασίας.

  • Σφιχτή θα είναι η οικονομική πολιτική για τις ομοσπονδίες το 1997. Αυτό προειδοποίησε ο ΓΓΑ Γ. Σγουρός τους παράγοντες των ομοσπονδιών με τους οποίους ολοκλήρωσε τις επαφές του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του '96 και τον προϋπολογισμό του '97.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ