Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οδοφράγματα στο Μάαστριχτ

Η απεργία των οδηγών φορτηγών, που συνεχίζεται για δωδέκατη μέρα στη Γαλλία, δεν μπορεί παρά να τύχει της ολόθερμης στήριξης και αλληλεγγύης των εργαζομένων απ' όλη την Ευρώπη και βέβαια και αυτής των Ελλήνων. Τα 250 οδοφράγματα, που έχουν στήσει σε ολόκληρη τη Γαλλία, στην πραγματικότητα είναι αναχώματα αντίστασης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μάαστριχτ, η οποία πλήττει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Ο σκληρός και αποφασιστικός αγώνας τους, όμως, καθώς και η αλληλεγγύη και ενεργός συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζομένων, αποδεικνύει, άλλη μια φορά, ότι είναι το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι για να αναχαιτίσουν την αντιλαϊκή επέλαση. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα και κατακτήσεις. Οι οδηγοί φορτηγών στη Γαλλία λίγο απέχουν από το να εξέλθουν νικητές, υποχρεώνοντας τη γαλλική κυβέρνηση και την εργοδοσία να αποδεχτεί τα αιτήματά τους.

Το παράδειγμά τους δεν μπορεί παρά να βρει μιμητές σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Το επόμενο βήμα είναι ο συντονισμός των αγώνων αυτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αργά και βασανιστικά, έστω, αυτή η πορεία πρέπει να ακολουθηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ