Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μεγάλους και μικρούς

Ξεκίνησαν, στο θέατρο "Γαλαξίας",οι παραστάσεις του "Θεσσαλικού Θεάτρου" με την αριστουργηματική κωμωδία του Μολιέρου "Ο φιλάργυρος",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου,μετάφραση Γιάννη Ιορδανίδη και σκηνικά - κοστούμια Νίκου Κασαπάκη.Τον κεντρικό ρόλο του Αρμπαγκόν ερμηνεύει ο Γιώργος Ζωγράφος,βασικό στέλεχος του "Θεσσαλικού", από την ίδρυσή του, με σημαντικές ερμηνείες στο ενεργητικό του. Παίζουν επίσης: Πόπη Πελτεκοπούλου, Σεραφείμ Ντίνας, Ευαγγελία Μουμούρη, Θάλεια Προκοπίου, Παναγιώτης Δορλής, Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Πρόδρομος Τοσουνίδης και Βασίλης Γιαβρής.

Επίσης, στο "Θέατρο του Μύλου" δίνονται οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής,με το έργο του Βαλερί Πετρόφ "Το μαγικό μαργαριτάρι",σε σκηνοθεσία και μετάφραση Κυριάκου Αργυρόπουλου,μουσική Γιούρι Στούπελ και σκηνικά - κοστούμια Πέτια Βασίλεβα.Η παράσταση βασίζεται στην τεχνική του "μαύρου θεάτρου" και η ιστορία διαδραματίζεται στο βυθό της θάλασσας. Ολοι οι συντελεστές είναι ειδικευμένοι σ' αυτή την τεχνική και οι κούκλες, δεκάδες θαλάσσια ζώα, έχουν κατασκευαστεί σε ειδικά εργαστήρια της Σόφιας. Παίζουν: Αλέξανδρος Τσακίρης, Λουκία Στεργίου, Δημήτρης Συμεωνίδης, Γιάννης Νικολόπουλος, Γιώργος Ιωσηφίδης και Τζίνα Θλιβέρη.

  • Εξι παραστάσεις με την κωμωδία της Ιρένε Μαραντέι "Ανθρωποι και κούκλες" θα δώσει η Παιδική Σκηνή του "Νέου Θεάτρου" Θεσσαλονίκης, στο "Βαφοπούλειο" θέατρο από 2 μέχρι 6 Γενάρη. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Γιάννη Φλερύ,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ανεμογιάννη,μουσική Γιούρι Στούπελ.Παίζουν: Αγάπιος Αγαπίου, Βίκυ Κανάκη, Νίκος Παπάζογλου, Νίκος Ζώκας, Μόνικα Αϊβάζογλου, Σοφία Παυλίδου.Εξι κούκλες, έξι χαρακτήρες της ιταλικής κομέντια ντελ άρτε, ο Αρλεκίνος, η Κολομπίνα και η παρέα τους, ζητούν από τον κουκλοποιό τους την άδεια να δοκιμάσουν τη ζωή των ανθρώπων.
  • Από τη Σκιάθο του κυρ - Αλέξαντρου ως την Αλεξάνδρεια του μεγάλου μοναχικού κι από κει ως τον κρύο χειμώνα της Λισαβόνας και το θαλάσσιο βυθό της Δανίας... ταξιδεύουν "Σαν χριστουγεννιάτικο παραμύθι",στο "Καφέ Παράσταση" (Βαλτετσίου 15 και Ιπποκράτους), σήμερα στις 5 το απόγευμα. Ταξίδια παραμυθένια με μουσικές και παραμύθια (αγγλικό μπαρόκ, Μαντρεντέους, Ν. Ξυδάκης, Λ. Πλάτωνος, Αρλέττα, παραδοσιακά κάλαντα), Οσκαρ Ουάιλντ, Αλ. Παπαδιαμάντης, Αντερσεν... Τραγούδι ο Γιώργης Χριστοδούλου,αφήγηση Δημήτρης Λιγνάδης και κλασική κιθάρα Παναγιώτης Μάργαρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ