Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η καταξίωση, η αναζήτηση και το παλτό

Σε λίγες ώρες ο χρόνος φεύγει και ο νέος θα χτυπά την πόρτα. Ποιος ξέρει τι κρατά στα χέρια του, τι δώρα μας φέρνει, τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει, με πόσες χαρές αλλά και με πόσες πίκρες σκοπεύει να μας αιφνιδιάσει. Ετσι γίνεται πάντα. Ετσι θα γίνει και φέτος. Υπάρχουν πολλοί που μελαγχολούν αυτές τις ώρες. Που προτιμούν να κάνουν την ώρα να περάσει ανώδυνα, καθημερινά, καθόλου γιορτινά. Μια ταινία βοηθά. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στο... φετινό και όχι μόνον, πρόγραμμα.

Από το STAR στις 14.15 "Χατάρι" του Χάουαρντ Χοκς.

Πρόκειται για μιαν εξωτική περιπέτεια που έχει γυριστεί στην Τανγκανίκα και έχει για θέμα τις συναρπαστικές περιπέτειες μιας ομάδας κυνηγών άγριων ζώων που τα αιχμαλωτίζουν για να τα στείλουν σε ζωολογικούς κήπους. Μια από τις πιο τυπικές και χαρακτηριστικές ταινίες του Χοκς, στην οποία βλέπουμε τα βασικά θέματα της προβληματικής του. Η κλειστή ανδρική κοινότητα, η δοκιμασία της φιλίας, ο πόλεμος των φύλων, η αγάπη για την περιπέτεια. Ο Τζον Γουέιν που πρωταγωνιστεί στην ταινία, είναι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Με υπόγειο, συγκρατημένο και δυσδιάκριτο χιούμορ, ο Γουέιν ερμηνεύει το ρόλο του κεντρικού ήρωα επιβάλλοντας έτσι και τις ανάλογες ισορροπίες. Πολλές από τις σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν σε φυσικούς χώρους και συχνά οι κασκαντέρ βρέθηκαν αντιμέτωποι με επικίνδυνα θηρία στη θεαματική σκηνή της καταδίωξης του ρινόκερου. Η μουσική της ταινίας είναι γραμμένη από τον Χένρι Μανσίνι και είναι πραγματικά απολαυστική.

Από την ΕΤ - 2 στις 21.50 "Το παλτό" του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Η ταινία είναι ειδικά γυρισμένη για την ΕΤ - 2 και είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ. Ενας αποθηκάριος που εργάζεται σε μια εταιρία παιχνιδιών αποφασίζει να κάνει πρωτοχρονιάτικο δώρο στον εαυτό του ένα παλτό. Και για το λόγο αυτό επιστρατεύει ένα βετεράνο ράφτη, ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση μόνο και μόνο για ναράψει αυτό το παλτό. Πρωταγωνιστούν οι: Ντίνος Ηλιόπουλος, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Από την ΕΤ - 2 στις 00.30 "Η καταξίωση" του Τόμας Σλάμι.

Πρόκειται για μια επιτυχημένη μεταφορά μιας μεγάλης θεατρικής επιτυχίας του Μπροντγουέι με την ίδια πρωταγωνίστρια, την Χόλι Χάντερ. Σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή, μια νεαρή με πολυτάραχη ερωτική ζωή ετοιμάζεται πυρετωδώς για να πάρει μέρος σε τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς. Η νέα κοπέλα δηλώνει τη συμμετοχή της στα καλλιστεία, ελπίζοντας έτσι ότι ο τίτλος της ωραιότερης γυναίκας θα της δώσει εκείνο που ονειρεύεται. Την καταξίωση. Με την Χόλι Χάντερ και τον Τιμ Ρόμπινς.

Από το MEGA στις 01.30 "Ο φιλαράκος μου" του Τόμας Σλαμ.

Ενας μουσικός καταφθάνει στο Σαν Φραντσίσκο με σκοπό να ανοίξει ένα δικό του νυχτερινό κέντρο. Εκεί, ερωτοτροπεί ταυτόχρονα με μια πλούσια κυρία και με μια όμορφη χορεύτρια, που τον κάνει επιτέλους να σκεφτεί σοβαρά, να αναθεωρήσει τις μέχρι τώρα επιλογές του και να αποφασίσει να ζήσει έντιμα και... πληκτικά. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Φρανκ Σινάτρα υποδύεται το δίβουλο νεαρό μουσικό, ότι η πλούσια κυρία είναι η Ρίτα Χέιγουορθ και η απλή χορεύτρια είναι η Κιμ Νόβακ, σίγουρα δε θα χάσει το φιλαράκο. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι ακούγονται δυο υπέροχα και αξεπέραστα τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ