Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δολοφόνοι των λαών οι άνθρωποι της ΣΙΑ

Ολο και περισσότερα στοιχεία συγκεντρώνονται για τη δράση της και στον τομέα της διακίνησης των ναρκωτικών σε ολόκληρο τον κόσμο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (του ανταποκριτή μας Χρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ).-

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έκανε τελευταία η "Μέρκιουρι Νιους" της πόλης Σαν Χοζέ της Καλιφόρνιας, σχετικά με το ρόλο της ΣΙΑ στη διακίνηση ναρκωτικών, προκάλεσαν έντονη αγανάκτηση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μαύρους της χώρας.

Οπως είναι γνωστό, σε σειρά τριών άρθρων της με τον τίτλο "Μαύρη Συμμαχία", η εφημερίδα αυτή κατάγγειλε ότι, με την ανοχή και συγκάλυψη της ΣΙΑ, δύο Νικαραγουανοί πράκτορες προώθησαν στη δεκαετία του 1980 εκατοντάδες τόνους κρακ (κατώτερης ποιότητας κοκαϊνη) από την Κολομβία στις φτωχογειτονιές μαύρων του Λος Αντζελες και ότι τα κέρδη από την "επιχείρηση" αυτή διατέθηκαν για την ενίσχυση των "Κόντρας", που δολοφόνησαν πάνω από 45.000 Νικαραγουανούς στα 8 χρόνια του πολέμου κατά της κυβέρνησης των Σαντινίστας.

Ορισμένοι ηγέτες των μαύρων υποστηρίζουν ότι η ΣΙΑ εσκεμμένα συνέβαλε στη διακίνηση του κρακ (που είναι φθηνότερο και χρησιμοποιείται και με τη μορφή τσιγάρου). Εκπρόσωπος, μάλιστα, του "Εθνους του Ισλάμ", ηγέτης του οποίου είναι ο Λούις Φάρακαν, δήλωσε ότι σχεδιάζεται η υποβολή μήνυσης κατά της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Αντζελες, όσο και η μαύρη ομοσπονδιακή γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος από την Καλιφόρνια, Μπάρμπαρα Μπόκσερ, κάλεσαν την κυβέρνηση να ερευνήσει επισταμένα την καταγγελία αυτή. Ειδικότερα η Μπόκσερ, με επιστολή της στο διευθυντή της ΣΙΑ, Τζον Ντόιτς, ζητά να εξεταστούν σε βάθος οι κατηγορίες ότι η "υπηρεσία" αυτή "συγκέντρωνε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο" για τους "Κόντρας", "με την πώληση κοκαϊνης σε εμπόρους ναρκωτικών στην Καλιφόρνια, σε μια περίοδο κατά την οποία άρχιζε η επιδημία του κρακ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ