Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ας μην αφεθεί στα χέρια τους

Μπορεί η ανακίνηση του θέματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος να έγινε ως αντιπερισπασμός στο κουκούλωμα των σκανδάλων, αλλά το θέμα αυτό, που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα, έχει κρίσιμη σημασία.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της αναθεώρησης του Συντάγματος. Πρόκειται για εναρμόνιση με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενόψει και της Διακυβερνητικής διάσκεψης του 1996. Ουσιαστικά, δηλαδή, επιχειρείται να θωρακιστεί και θεσμικά η συντηρητική πορεία πλεύσης με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, που συμμετέχουν στο σύστημα εξουσίας.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι οι γενικές κατευθύνσεις, που έχουν παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό και τους προέδρους της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης, συγκλίνουν και εν πολλοίς ταυτίζονται.

Η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, εξάλλου, θα αποτελέσει το επισφράγισμα της συναίνεσης που έχει ξεκινήσει και εμπεδώνεται καθημερινά.Στόχος της συνταγματικής αναθεώρησης είναι οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι πρέπει να αντιδράσουν με κάθε τρόπο.Και πάντως, η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στους πολιτικούς εκφραστές των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας και τους συνταγματολόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ