Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κράτος αδίκου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της ΦΙΛΙΚΩΠΛΑΣΤ, που παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα με δικαστική κάλυψη!

"Το κράτος δικαίου, που όλοι επικαλούνται στα λόγια, όταν πρόκειται για τους εργαζομένους μετατρέπεται σε κράτος αδίκου",τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής και Δήμος Κουμπούρης,σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης σχετικά με τη δραματική κατάσταση των εργαζομένων στην επιχείρηση "Φιλικωπλάστ".

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές, υπογραμμίζουν ότι, οι 38 εργαζόμενοι στη μονάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς οι εργοδότες τους εμπαίζουν και τους οφείλουν αποδοχές δύο χρόνων και σημειώνουν πως αποκορύφωμα της απόγνωσης των απλήρωτων εργατοϋπαλλήλων ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας της εργάτριας Ι. Γιακουμάκη.Οι βουλευτές τονίζουν ότι, η περίπτωση της "Φιλικωπλάστ" δεν είναι η μοναδική, αφού οι εργοδότες επωφελούνται από τη χαλαρή νομοθεσία και εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως, παρά τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες της "Φιλικωπλάστ" πέτυχαν απόφαση του Εφετείου Πειραιά,η οποία τους επιτρέπει να καταβάλουν στο προσωπικό μόλις το 40% των αποδοχών τους! Οι βουλευτές ερωτούν τους συναρμοδίους υπουργούς αν θα πάρουν τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα, ώστε να αναγκάζονται οι εργοδότες να καταβάλουν άμεσα τις οφειλές τους προς τους εργαζομένους. Παράλληλα, οι υπουργοί ερωτώνται, αν η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων της "Φιλικωπλάστ" και αν θα παρθούν μέτρα για την καταβολή των οφειλομένων που φτάνουν στο 1 εκατ. για κάθε εργαζόμενο. Οι βουλευτές ερωτούν εξάλλου, γιατί το Εφετείο Πειραιά κάλυψε ουσιαστικά με την απόφασή του την εργοδοσία, περιλαμβάνοντας το προσωπικό στους πιστωτές και ζητούν από τους υπουργούς να απαντήσουν αν θα αποκατασταθεί η αδικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ