Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον "αέρα" η μονιμότητα!

Βολές από τον υπουργό Προεδρίας. Μειωμένοι από 3.000 - 5.000 δρχ. οι μισθοί που εισέπραξαν για το Γενάρη οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Δ. Αγκαβανάκης: "Πάνε να μας γυρίσουν πίσω στο 1911"

Απειλητικό ανατέλλει το 1995 για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι κατακτήσεις των οποίων - μαζί και η ίδια η μονιμότητα - βρίσκονται στο στόχαστρο των Ευρωπαίων εμπνευστών και ντόπιων υποστηρικτών της "Λευκής Βίβλου".

Με το πρόσχημα της αύξησης της παραγωγικότητας, της "ανανέωσης" και της εξυπηρέτησης των πολιτών, ο νέος υπουργός Προεδρίας σε συνέντευξή του στα "Νέα", αφήνει αιχμές για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αναγγέλλει τη μείωσή τους με τη μέθοδο της πρόωρης συνταξιοδότησης!Αναγγελία της υλοποίησης των αντεργατικών επιταγών της μαύρης "Λευκής Βίβλου", χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Γ. Ποττάκη,ο Δημήτρης Αγκαβανάκης,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας"."Οι ισχυρισμοί του υπουργού για δήθεν "ανανέωση" είναι εκ του πονηρού, καθώς είναι εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει την εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου" με την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα με το άρθρο που αφορά τη μονιμότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου", επισημαίνει ο συνδικαλιστής. "Εμείς θεωρούμε ότι η κυβερνητική τακτική οδηγεί τους δημοσίους υπαλλήλους στην εποχή του 1911,όταν η εκάστοτε κυβέρνηση απέλυε και προσλάμβανε όσους τής ήταν αρεστοί. Πρόκειται για πισωγύρισμα και επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα πέντε χρόνια μόλις πριν την αρχή του 21ου αιώνα", σχολιάζει ο Δημ. Αγκαβανάκης."Οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους και να επιβάλουν στις πλειοψηφίες των ηγεσιών των ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ - που σιωπηλά αποδέχονται τα αντεργατικά μέτρα - την αγωνιστική αντιμετώπισή τους", καταλήγει ο συνδικαλιστής και υπογραμμίζει ότι η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" θα πρωτοστατήσει στη μάχη της υπεράσπισης των κατακτήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Μείωση αντί αύξηση μισθών

Μειωμένοι από 3.000 μέχρι 5.000 δρχ. ήταν οι μισθοί που εισέπραξαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για τη μισθοδοσία του Γενάρη, εξαιτίας της καταβολής της τρίτης δόσης για την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, που βάσει του νόμου 1902 φτάνει στο 8,22%.Το ποσοστό της τρίτης - και τελευταίας - δόσης είναι της τάξης περίπου του 1,8% και αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για το συρρικνωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, για τους οποίους η εισοδηματική πολιτική προβλέπει για το 1995... αυξήσεις 3+σν3%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ