Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΔΑΝΕΙΟ ΟΣΕ: Με δάνειο από την Τράπεζα BANK OF AMERICA, θα καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δόθηκε η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στην BANK OF AMERICA, για τη χορήγηση δανείου ύψους 6.646 εκατ. δραχμών στον ΟΣΕ, για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Οργανισμού. Με βάση την απόφαση αυτή, που δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" (ΦΕΚ 967 τεύχος Β/28 - 12 - 94), το δάνεια αυτό, είναι διάρκειας 5 ετών και το επιτόκιο - το οποίο δεν ανακοινώθηκε επίσημα - θα είναι κυμαινόμενο.

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Με την υπογραφή δύο συμφωνιών οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Ι. Ανθόπουλου στη Μολδαβία, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η πρώτη συμφωνία αφορά την οικονομική - τεχνολογική και βιομηχανική συνεργασία, ενώ η δεύτερη αφορά την αμοιβαία προστασία και προώθηση των επενδύσεων. Ακόμη, υπογράφηκε μνημόνιο στο οποίο προβλέπεται η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Τέλος, συμφωνήθηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Τράπεζα της Ελλάδος στην κεντρική τράπεζα της Μολδαβίας.

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Την απόδοση 24% πέτυχε για το 1994 το αμοιβαίο κεφάλαιο ΔΗΛΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ της Εθνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα η τιμή μεριδίου από 1.254,42 την 1/1/94 διαμορφώθηκε την 31/12/1994 στις 1.561,82 δρχ. σημειώνοντας αύξηση 24,51%.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: Για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων γενικού και εσωτερικού τουρισμού απαιτείται η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι τις 31 Μάη 1995. Αυτό διευκρινίζει με σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο οποίος επισημαίνει ότι η ημερομηνία λήξης της αντίστοιχης προθεσμίας για τα τουριστικά καταλύματα στις 5 Γενάρη, για την οποία γίνεται λόγος σε δημοσιεύματα δεν αφορά τα ταξιδιωτικά γραφεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ