Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Αρχίζει ο νέος "χορός" των αυξήσεων

Στο "χορό" των αυξήσεων μπήκαν ήδη από την 1η Γενάρη τα ασφάλιστρα των οχημάτων, προς δόξαν της πολιτικής πλήρους απελευθέρωσης που ισχύει στο συγκεκριμένο χώρο από το περασμένο καλοκαίρι και την οποία ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σ' αυτά τα πλαίσια, οι ασφαλιστικές εταιρίες γνωστοποίησαν ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου τους τιμοκαταλόγους με τα ασφάλιστρα οχημάτων για το 1995, για τους οποίους η αρμόδια πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να τηρεί "σιγήν ιχθύος"...

Από τους τιμοκαταλόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν ανατιμήσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνονται γύρω στο 25% - 45%, ενώ σε μία περίπτωση αλλοδαπής εταιρίας, που αφορά τον κλάδο φορτηγών, αγγίζει το 100%. Στους ίδιους τιμοκαταλόγους, τους οποίους έχει δεσμευτεί να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου Σ. Κοσμίδης,υπάρχουν επίσης αρκετές περιπτώσεις στις οποίες τα ασφάλιστρα παραμένουν σταθερά ή έχουν μειωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αδικαιολόγητες ανατιμήσεις έρχονται μόλις έξι μήνες μετά τις αυξήσεις, επίσης μέχρι και 100%, που επέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρίες, με πρόσχημα το διπλασιασμό των κατώτατων ορίων κάλυψης που είχε αποφασίσει από την 1η του περασμένου Ιούλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου. Παρόμοια αναπροσαρμογή όμως θα έχουμε και μέσα στο 1995, καθώς σύμφωνα με τις κοινοτικές επιταγές που εκπληρώνει κατά γράμμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα κατώτατα όρια ασφαλιστικής κάλυψης της χώρας μας θα πρέπει να φτάσουν μέχρι το τέλος του 1995 στα ευρωπαϊκά δεδομένα, δηλαδή στα 100.000 ECU για υλικές ζημιές και στα 500.000 ECU για σωματικές βλάβες, δηλαδή περίπου στα 30 εκατ. δρχ. και 150 εκατ. δρχ. αντίστοιχα.Τα σημερινά όρια, μετά τις αναπροσαρμογές του περασμένου καλοκαιριού, διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. και 70 εκατ. δραχμές αντίστοιχα. Εξάλλου, μέσα στη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Εμπορίου Μ. Χρυσοχοφιδη και εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς με θέμα τον τρόπο που λειτουργεί ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ