Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράνομη είναι η πολιτική τους

Οι φτηνές σκοπιμότητες, οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, οι δημαγωγικές κορόνες, τα ανέξοδα μαθήματα περί ηθικής στην πολιτική, αποτέλεσαν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ομιλιών των εκπροσώπων των κομμάτων του δικομματισμού.

Εωλα και σαθρά τα πρωθυπουργικά επιχειρήματα περί ομοψυχίας, διάσωσης της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου, ενώ περίσσεψαν η υποκρισία, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης.

Οσοι παρακολούθησαν το προχτεσινό θέατρο του δικομματισμού στη Βουλή, δεν μπορεί παρά να ενίσχυσαν τις εντυπώσεις τους για στημένο παιχνίδι, που γίνεται στις πλάτες και σε βάρος του λαού.

Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Οπως εύστοχα επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του για την "ανήθικη πολιτική" που εφαρμόζεται, και βέβαια, να αφαιρέσει τη νομιμοποίησή της μέσω της ψήφου.

"Δεν υπάρχει άλλη λύση, είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το να κηρυχτεί παράνομη αυτή η πολιτική, είτε του ενός, είτε του άλλου κόμματος, είτε του άλλου οχήματος, μέσω της ψήφου και της λαϊκής δράσης. Εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο να λύσουμε τα προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ