Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ για την αποβιομηχάνιση στην Εύβοια

Την αγωνία των κατοίκων της Κύμης, έφεραν στη Βουλή, με σχετική ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο κοινοτικο - συνεταιριστικής λιγνιτικής επιχείρησης

Την αγωνία των κατοίκων της περιοχής Κύμης - Εύβοιας για το επικείμενο κλείσιμο της κοινοτικο - συνεταιριστικής λιγνιτικής επιχείρησης ΚΟΙ. ΣΕ. ΛΙ. Κ, μεταφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Δήμος Κουμπούρης, σε σχετική ερώτηση για τον υπουργό Βιομηχανίας που κατέθεσαν στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην ερώτηση: η εν λόγω επιχείρηση αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του κλεισίματος, εφόσον εξαντληθεί το ήδη εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα στη θέση "Χαροκόπος", κάτι που υπολογίζεται να γίνει ως την άνοιξη. Ετσι, μια ακόμη επιχείρηση που απασχολεί 40 εργαζόμενους και μαζί με την "Ηλεκτρομηχανική ΑΕ" (ΕΒΟ Κύμης) αποτελούν τις μοναδικές επιχειρήσεις στην περιοχή, θα κλείσει, προκαλώντας παραπέρα αύξηση της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας στην Εύβοια. Για τη συνέχιση της κερδοφόρας λειτουργίας της, όμως, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από στελέχη της εταιρίας, η οποία προϋποθέτει και μικρό κόστος επενδύσεων. Αν υιοθετηθεί η πρόταση για εκμετάλλευση παραπλήσιου κοιτάσματος στη θέση "ΕΝΤΣ" τότε θα υπάρξει μακροβιότητα του μεταλλείου (15ετία το λιγότερο) και εξασφάλιση πλέον των 40 θέσεων εργασίας.

Στα παραπάνω πλαίσια, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της ΚΟΙ. ΣΕ. ΛΙ. Κ. Εάν προτίθεται να υλοποιήσει την πρόταση για εκμετάλλευση παραπλήσιου κοιτάσματος με την ανάλογη χρηματοδότηση και την αγορά που προβλέπεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ