Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛIΑ
Ο Μπαλαντίρ υποψήφιος Πρόεδρος

ΠΑΡΙΣΙ.-

Με ένα δεκάλεπτο διάγγελμα κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ειδήσεων, το οποίο μεταδόθηκε από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Μπαλαντίρ ανακοίνωσε, χτες, επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Μπαλαντίρ, μέσα από την πρώτη αυτή επίσημη εμφάνισή του ως υποψηφίου, περιέγραψε και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής του εκστρατείας και των προθέσεών του. Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τακτική της πολεμικής εναντίον των υπολοίπων υποψηφίων, με στόχο να περισυλλέξει ψήφους. Επιπλέον, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να είναι ο υποψήφιος μιαας μόνο παράταξης, αλλά επιθυμεί να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός μίλησε για τα σχέδιά του, εφόσον καταφέρει να γίνει Πρόεδρος. Είπε χαρακτηριστικά ότι θέλει να δώσει στη Γαλλία την ώθηση, που της χρειάζεται για να γίνει η "ατμομηχανή" της Ευρώπης. Για να επιτευχθεί αυτό το δύσκολο έργο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δουλέψει στην κατεύθυνση της εγγύησης της δημόσιας ασφάλειας, του σεβασμού της νομοθεσίας, της ενίσχυσης της προόδου και της δικαιοσύνης, ώστε να μειωθεί, τελικά, η ανεργία και να ενδυναμωθεί η θέση και το κύρος της Γαλλίας.

Η πρώτη αντίδραση στην υποψηφιότητα Μπαλαντίρ ήρθε από τον αναπληρωτή γραμματέα του ίδιου του κόμματός του. Ο Λουί Ντεμορέ, αναπληρωτής γραμματέας του "Συναγερμού για τη Δημοκρατία" - στο οποίο ανήκει τόσο ο Μπαλαντίρ όσο και ο, ήδη, υποψήφιος Ζακ Σιράκ - εξέφρασε τη λύπη του για την τελική απόφαση του Μπαλαντίρ να θέσει υποψηφιότητα, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, δε διατείνεται ότι θα κάνει τίποτε διαφορετικό από ό,τι έχει, ήδη, αναγγείλει ο Σιράκ.

Από το αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ