Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Αρνητική απάντηση της κυβέρνησης

ΑΛΓΕΡΙ.-

Απορρίφθηκε από την αλγερινή κυβέρνηση η συμβιβαστική πρόταση διαλόγου, στην οποία είχαν καταλήξει πριν από μια βδομάδα στη Ρώμη, οι κυριότερες οργανώσεις της αλγερινής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του Μετώπου Ισλαμικής Σωτηρίας.

"Απορρίπτουμε την πρόταση της αντιπολίτευσης τόσο στο σύνολό της όσο και στις λεπτομέρειές της, γιατί σίγουρα δεν είναι αυτό που έχει τώρα ανάγκη η Αλγερία", είπε χαρακτηριστικά, χτες στην εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της στρατοκρατούμενης αλγερινής κυβέρνησης Αχμέτ Ατάφ. Ο Ατάφ επανέλαβε ότι ο στρατηγός Ζερουάλ επιμένει στην πρότασή του για προεδρικές εκλογές μέχρι το πέρας του τρέχοντος έτους και κάλεσε εκ νέου τα λιγοστά και μικρά αντιπολιτευτικά κόμματα, που θεωρούνται νόμιμα, να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να συζητηθούν οι επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Η κίνηση αυτή της αλγερινής κυβέρνησης είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέα όξυνση της έντασης στην Αλγερία, καθώς οι φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι είχαν μιλήσει για εκεχειρία σε περίπτωση που η αλγερινή κυβέρνηση αποδεχόταν να συζητήσει την πρόταση της αντιπολίτευσης, δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να επιδιώκουν την ηρεμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ