Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες προειδοποιήσεις των Κούρδων

ΑΓΚΥΡΑ.-

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ζήτησε χτες για ακόμη μια φορά από τους Ευρωπαίους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία, ώστε να μην συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του πολέμου που ο τουρκικός στρατός διεξάγει ενάντια στους Κούρδους. Στο ανακοινωθέν του ΡΚΚ τονίζεται ότι στην Τουρκία διεξάγεται πραγματικός πόλεμος, επομένως η ζωή όσων αποφασίσουν να ταξιδέψουν σε αυτήν δεν είναι διόλου εξασφαλισμένη. Ακόμη το ΡΚΚ απηύθυνε έκκληση προς τη Γερμανία να πάψει να βοηθά στρατιωτικά την Τουρκία και απείλησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον γερμανικών στόχων.

Στο μεταξύ, ένας Κούρδος αξιωματούχος δολοφονήθηκε από αγνώστους οπλοφόρους στην πόλη Μπατμάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Ο δολοφονημένος ήταν τοπικός ηγέτης του φιλο - κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, που ιδρύθηκε την περασμένη άνοιξη προς αντικατάσταση του απαγορευθέντος τότε Δημοκρατικού Κόμματος.

  • Ισραηλινή πολεμική βιομηχανία θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό 54 καταδιωκτικών F-4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό ανέφεραν πληροφορίες του ιδιωτικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων UBA. To πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού, του οποίου το κόστος υπολογίζεται να φτάσει το 1.000.000.000 δολάρια, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με δάνειο της ισραηλινής κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ