Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επιστρατεύονται και τα δικαστήρια!

Εκδικάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αυτών που επιχειρούν να νοθεύσουν το συνέδριο. Δε θεωρεί παρέμβαση την ανάμειξή του, ο Κατσιφάρας!

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά γράφεται σήμερα η συνέχεια της συντονισμένης παρέμβασης κυβέρνησης - εφοπλιστών στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,με στόχο τη νόθευση των συσχετισμών. Στις 9.30 το πρωί αρχίζει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, κατ' εντολήν, οι επικεφαλής εφτά ναυτεργατικών σωματείων, ζητώντας να πάρουν μέρος στο συνέδριο του ΕΚΠ οι αντιπρόσωποι που έχουν... εκλέξει μέσα από ένα όργιο νοθείας και καλπονοθευτικών συστημάτων. Προηγήθηκε η ωμή παρέμβαση Κατσιφάρα,ο οποίος ζήτησε με επείγον "σήμα" του από το ΕΚΠ να συνεργήσει στη νόθευση του συνεδρίου του, αποδεχόμενο τη συμμετοχή των πιο πάνω σωματείων! Μάλιστα ο υπουργός γνωστοποίησε την απόφασή του να καλύψει "αναδρομικά" τη νοθεία με την κατάθεση και ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή!

Να σημειωθεί ότι όλες οι πιο πάνω θρασύτατες παρεμβάσεις υποκινήθηκαν κατ' ευθείαν από εφοπλιστικούς κύκλους,αφού - σύμφωνα με πληροφορίες - οι αρχικές προθέσεις της παράταξης, την οποία εμφανίζονται να στηρίζουν τα εν λόγω σωματεία, δεν ήταν (αυτή τη φορά) η προσφυγή στα δικαστήρια. Οι σχεδιασμοί άλλαξαν μετά από παρεμβάσεις των κύκλων που προαναφέραμε, εξ ου και ο κατεπείγων... χαρακτήρας της παρέμβασης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ (!), δυο μέρες μετά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου και μια βδομάδα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέων οργάνων στο ΕΚΠ!

Ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας... δικαιολόγησε χτες το... στιλ της παρέμβασής του, λέγοντας ότι δεν πρόλαβε να κοιτάξει τις ημερομηνίες και δε γνώριζε πότε ακριβώς είναι το συνέδριο του ΕΚΠ. Απαντώντας, δε, κατά Κατσιφάρειο... τρόπο στις καταγγελίες του ΕΚΠ για"συμφέροντα και ύποπτες εξαρτήσεις που παρεμποδίζουν τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος", είπε ότι "εξάρτηση υπάρχει στο μυαλό των συνδικαλιστών"... Σε ανακοίνωσή του, δε, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους, ισχυρίζεται ότι η ωμή του ανάμειξη στα εσωτερικά του ΕΚΠ "σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου Πειραιά".

Παρέμβαση στο δικαστήριο υπέρ του ΕΚΠ θα κάνει σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ,αν και αποφεύγει να καταγγείλει ευθέως την κυβερνητική παρέμβαση, καθώς και το νόμο - έκτρωμα 2024/94 για το εκλογικό σύστημα - μαϊμού στις ναυτεργατικές οργανώσεις. Ζητά μάλιστα να "εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από όλους" αυτό το νομοθετικό έκτρωμα! Σε ανάλογο ύφος καταγγέλλει τα τεκταινόμενα στο ΕΚΠ και το ΕΚ Αθήνας.

Οι βαρύτατες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη νόθα και αντιδημοκρατική κατάσταση που επικρατεί στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα - το οποίο εξαίρεσε από την εφαρμογή του ν. 1264/82 για τον εκδημοκρατισμό των συνδικάτων" - αναδεικνύονται από τα ίδια τα... επιχειρήματα που προβάλλουν τα εφτά σωματεία στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. "Δεν πρέπει να παροράται - αναφέρουν - η εξαίρεση των ναυτεργατικών σωματείων από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 1264/82 ρητώς".Να σημειωθεί, δε, ότι τα εν λόγω σωματεία και όσοι κρύβονται πίσω από αυτά ευθέως απειλούν με προσβολή της ίδιας της νομιμότητας του συνεδρίου του ΕΚΠ, αν δε δεχτεί τη συμμετοχή τους! Μια τέτοια απόφαση, αναφέρουν, "θα συμπαρασύρει εις ακυρότητα και τας αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΕΚΠ"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ