Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Νάτο νάτο το... "κολοβό" προεδρείο

Μετά πολλών βασάνων, στην έκτη(!) συνεδρίαση εκλέχθηκε... μισό προεδρείο και Εκτελεστική Επιτροπή

"Κολοβό" προεδρείο και Εκτελεστική Επιτροπή έχει από χτες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ,της ΣΑΔ και της ΔΑΚΕ,που υποβάθμισαν τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ σε "παζάρι", αναβάλλοντας για άλλη μια φορά την εκλογή του ταμία και πέντε ακόμα μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής! Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εκλέχθηκε ο Α. Τσώλης της ΠΑΣΚΕ με 20 ψήφους, γραμματέας ο Λ. Μαρής της ΔΑΚΕ με 18 ψήφους, αντιπρόεδρος ο Ρ. Ρίζος της ΣΑΔ με 19 ψήφους και οργανωτικός γραμματέας ο Γ. Πολύδερας της ΕΣΚ με 17 ψήφους.

Η χτεσινή συνεδρίαση είχε "απ' όλα". Η ΠΑΣΚΕ (Μπάκουλη) απέσυρε την υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, αλλά αμέσως μετά διεκδίκησε τις θέσεις και του αντιπροέδρου και του οργανωτικού γραμματέα! Στην πορεία άλλαξε πάλι γνώμη και διεκδίκησε ξανά τη θέση του προέδρου για να καταλήξει στον... αυτοαποκλεισμό από την ψηφοφορία, όταν εκλέχτηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος από τις άλλες παρατάξεις.

Η ΔΑΚΕ,που είχε ζητήσει ολιγοήμερη αναβολή στην προηγούμενη συνεδρίαση, ώστε να λύσει τα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα, ζήτησε πάλι μερικές ώρες για να λύσει... τα ίδια προβλήματα. Τελικά διεκδίκησαν τη θέση του γραμματέα δύο εκπρόσωποί της, ενώ κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών οι "συνιστώσες" της ταυτίζονταν και διασπόνταν ανάλογα με τις περιστάσεις, κάνοντας πράξη τη ρήση "και μαζί και μόνοι"...

Η ΣΑΔ κατηγόρησε την ΕΣΚ για "ηγεμονική" συμπεριφορά, διεκδίκησε την αντιπροεδρία "επειδή της ανήκει αναλογικά (!)" - έστω κι αν έχει μόλις τρεις συμβούλους - και πρόσθεσε ότι η ΕΣΚ συμμετέχει στο προεδρείο χάρη στις συνδικαλιστικές ευαισθησίες των άλλων παρατάξεων!

Η ΕΣΚ απείχε από την ψηφοφορία μετά την απόφαση των άλλων παρατάξεων να "υπερπηδήσουν" την εκλογή των έξι μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο σύμβουλος της ΕΣΚ Σ. Βλάχος, κατηγόρησε τις παρατάξεις για παρασκηνιακές διεργασίες, τόνισε ότι οι δήθεν ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις κινούνται από τα ίδια πολιτικά κίνητρα και σημείωσε ότι η ΕΣΚ διατηρεί τη θέση του οργανωτικού γραμματέα - που κανείς δεν της χάρισε - για να ενισχύσει τη λειτουργία της ομοσπονδίας, αλλά προειδοποίησε τις άλλες παρατάξεις ότι δεν πρόκειται να παίξει το ρόλο του "άλλοθι" και πως στην πρώτη αντιταξική συμφωνία του ΔΣ θα θέσει το αξίωμά της στη διάθεση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ