Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΥΣΙΜΑ: Μειώνονται από σήμερα κατά 0,40 δραχμές το λίτρο οι τιμές πώλησης (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) των βενζινών, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του ντίζελ μειώνονται κατά 0,65 δραχμές το λίτρο, έναντι των τιμών της προηγούμενης βδομάδας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΠ, η παραπάνω μεταβολή οφείλεται στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής κατά 2,5 δραχμές ανά δολάριο και στις μικρομεταβολές των διεθνών τιμών.

ΑΛΟΥΜΙΝΑ: Εγκρίθηκε η κατασκευή εργοστασίου αλουμίνας στην Ελλάδα, από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων "Ιντερφάξ". Σύντομα αναμένεται να υποβληθεί η εισήγηση του συμβουλίου στην κυβέρνηση, ενώ η υπογραφή της σχετικής ελληνο - ρωσικής συμφωνίας υπολογίζεται έως τα τέλη του Μάρτη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΠΕΤ 2) του Β Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η οποία συνήλθε στις 16 και 17 Γενάρη 1995. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Βιομηχανίας, η Επιτροπή ενέκρινε τα νέα έργα ΠΑΒΕ Α, σύμφωνα με την τελική βαθμολογία των προτάσεων και το κριτήριο αποφυγής επικάλυψης με μεγάλα ερευνητικά έργα. Σ' αυτά τα πλαίσια δε θα χρηματοδοτηθούν έργα ΠΑΒΕ, στα οποία οι επιχειρήσεις συμμετέχουν και σε έργα του Υποπρογράμματος 1, που είτε είναι παρόμοιου αντικειμένου είτε έχουν υψηλή χρηματοδότηση του ίδιου φορέα. Στη συνέχεια, η Επιτροπή ενέκρινε πολλά νέα προγράμματα του ΕΠΕΤ 2, η εκτέλεση των οποίων θα αρχίσει μετά την οριστική τους επεξεργασία από τη ΓΓΕΤ και την προκήρυξη και αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Συμφωνία οικονομικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας υπεγράφη κατά την επίσημη επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Ι. Ανθόπουλου στην Τιφλίδα. Τα θέματα που συζητήθηκαν με Γεωργιανούς αξιωματούχους αφορούν: Την επισκευή του πετρελαιαγωγού που κατευθύνεται στο Βατούμ και την πιθανή διακλάδωση προς το Πότι. Την επισκευή του μεγάλου γεωργιανού λιμανιού του Πότι και τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης συναλλαγών. Την κατασκευή πετρελαϊκής προβλήτας στο Πότι. Τη συμμετοχή της Γεωργίας στην κατασκευή του καλωδίου οπτικών ινών της Μαύρης Θάλασσας που συνδέει τις πόλεις Πότι - Νοβοροσίσκ - Οδησσό - Βάρνα και Καβάλα. Ενώ με τον Γεωργιανό υπουργό Εθνικής Οικονομίας και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας συμφωνήθηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας σε τραπεζικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ