Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες και... αυτοπροβολές

Νέες βολές εκτόξευσε χτες ο Θ. Πάγκαλος κατά πάντων, ενώ στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι διαδικασίες για την Οργανωτική Συνδιάσκεψη του Μάρτη, που χαρακτηρίζεται ως η διαδικασία για τον καθορισμό της "μεταπαπανδρεϊκής" εποχής

Εκμεταλλευόμενος κάθε δυνατή ευκαιρία, ο Θ. Πάγκαλος εξακολουθεί να διαγκωνίζεται στην κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας εαυτόν... αηδιασμένο από την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στον τόπο. Ο Θ. Πάγκαλος, συμμετέχοντας χτες στην παρουσίαση ενός βιβλίου για την εξωτερική πολιτική από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, υποστήριξε ότι αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, είναι το χειρότερο δυνατό. Εκανε λόγο για την εμφάνιση πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι συμφωνούν με μια πολιτική και στη συνέχεια βγαίνουν και εξαγγέλλουν μια άλλη, επειδή δεν τους βολεύει, κάνοντας λόγο για "αθλιότητα", "εξαχρείωση" και "τεχνητές αντιπαραθέσεις".

Ο Θ. Πάγκαλος, με αυτή την αναφορά σχολίασε εμμέσως όσα υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, εμφανίστηκε να ακολουθεί μια πολιτική για το θέμα των Σκοπίων με την οποία, εκ των υστέρων, δηλώνει ότι δε συμφωνούσε. Αυτή η δικαιολογία, είπε χτες ο Θ. Πάγκαλος, νομιμοποιεί τους ψηφοφόρους να απεχθάνονται την πολιτική και κατέληξε, εκτοξεύοντας έμμεσες απειλές για τη στάση που θα κρατήσει ως... ψηφοφόρος. Θα σκεφτώ, είπε, τι θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές... Δε θα πρέπει να ξεχνάμε, συνέχισε, ότι και οι βουλευτές είναι ψηφοφόροι. Ο άνθρωπος που θα ψηφίσω, κατέληξε, πρέπει να ξέρω ότι θα λέει την αλήθεια.

Η νέα χτεσινή αυτοδιαφήμιση του Θ. Πάγκαλου ως υπερασπιστή της "αλήθειας" και της "αξιοπιστίας" των πολιτικών, προκάλεσε νέα έντονη δυσφορία στον πρωθυπουργό. Οπως σημείωσε δε ο Τηλ. Χυτήρης οι θέσεις του πρώην υπουργού και η βιασύνη με την οποία εκφράζονται "δε συμβάλλουν στην ενότητα" του ΠΑΣΟΚ,"προκαλούν σύγχυση", ενώ, αναφερόμενος στον τρόπο και στο ύφος που χρησιμοποιεί ο Θ. Πάγκαλος, είπε ότι "δεν είναι θετικός". Από την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη, σχολιαζόταν η νέα εμφάνιση Πάγκαλου ως "μια από τα ίδια", ωστόσο στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι "το κακό παράγινε". Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος παραβρέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την προετοιμασία της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του Μάρτη και είχε σύντομη συνομιλία με τον Α. Τσοχατζόπουλο, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για ενδεχόμενη διαγραφή του, έπειτα και από τις νέες δηλώσεις του απάντησε: Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Ζείτε στο δικό σας κόσμο... Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα το μέλος του ΕΓ Γ. Κατσιμπάρδης, δήλωσε ότι πέρασε η εποχή των διαγραφών, χαρακτήρισε θετική την παρουσία του Θ. Πάγκαλου στη συνεδρίαση, αλλά κατέληξε ότι με τις δηλώσεις του αυτοαναιρεί την "κοινή προσπάθεια" του ΠΑΣΟΚ.

Οσο για τη χτεσινή συνεδρίαση, στην οποία εκτός από τον Θ. Πάγκαλο συμμετείχε και η Β. Παπανδρέου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τους άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί η Συνδιάσκεψη. Τις θέσεις τους γύρω από τα ζητήματα εξέθεσαν τα μέλη του ΕΓ Αν. Κοτσακάς, Γ. Μαγκριώτης και Μ. Παπαϊωάννου, ενώ τα μέλη της ομάδας εργασίας καθόρισαν την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης(πιθανώς στις 7 Φλεβάρη) όπου θα καταθέσουν και γραπτές εισηγήσεις για το περιεχόμενο της Συνδιάσκεψης. Μια Συνδιάσκεψη που, ας σημειωθεί, στελέχη του ΕΓ τη χαρακτήριζαν ως τη διαδικασία, όπου θα επιχειρηθεί να καθοριστεί το"μετά Παπανδρέου" τοπίο μέσα στο ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ