Κυριακή 22 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Χαλάρωση των εμπορικών κυρώσεων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χτες τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης των εμπορικών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία - ορόσημο που οι δύο χώρες υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβρη.

Είναι το πρώτο βήμα που κάνουν οι ΗΠΑ από την εποχή του πολέμου της Κορέας (1950 - 53) προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεών τους με την Πιονγκ - Γιανγκ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως οι ΗΠΑ θα συνδεθούν πλέον με απευθείας τηλεφωνική γραμμή με τη Βόρεια Κορέα και θα επιτραπεί στις αμερικανικές εταιρείες η εισαγωγή του βορειοκορεατικού μαγνησίτη, ενός σπάνιου μετάλλου που χρησιμοποιείται για την εσωτερική επένδυση κλιβάνων στη χαλυβουργία.

Τα αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και κανάλια θα μπορούν πλέον να ανοίξουν γραφεία στη Βόρεια Κορέα και οι Αμερικανοί πολίτες να επισκέπτονται ελεύθερα τη χώρα αυτή, κάνοντας απεριόριστες αγορές με τις πιστωτικές τους κάρτες. Τέλος, οι ΗΠΑ προτίθενται να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής αμερικανικών εταιριών στο πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας, που έχει σαν στόχο του να αποκτήσει η χώρα πυρηνική τεχνολογία και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ