Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ισχύ 132 Συλλογικές Συμβάσεις

Στοιχεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Από κοντά παρακολουθεί ο ΣΕΒ το έργο του ΟΜΕΔ...

Σε ισχύ βρίσκονται σήμερα 132 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (133 αν συνυπολογιστεί και η ΕΓΣΣΕ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από τις 132 ΣΣΕ, οι 64 είναι κλαδικές, οι 61 ομοιοεπαγγελματικές (7 τοπικές) ενώ 7 είναι επιχειρησιακές.

Παράλληλα, ο ΟΜΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για το έργο του την τελευταία 3ετία. Από αυτό προκύπτει πως το 1993 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες αιτήσεις μεσολάβησης ή διαιτησίας του Οργανισμού, αφού έγιναν συνολικά 176 αιτήσεις, ενώ το 1994 μειώθηκαν λίγο φτάνοντας στις 157.

Ο Οργανισμός δεν κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των συμβάσεων. Αντίθετα στο δίμηνο Δελτίο του ΣΕΒ (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης '94) σημειώνεται σχετικά με το έργο του ΟΜΕΔ ότι "είναι θετικές οι πρώτες ενδείξεις από την εφαρμογή του θεσμού", ενώ τονίζεται πως μετά την υπογραφή της ισχύουσας 2ετους ΕΓΣΣΕ "οι αποφάσεις των διαιτητών κυμαίνονται στα ίδια πλαίσια".Στο ίδιο άρθρο του Δελτίου του ΣΕΒ, επισημαίνεται επίσης ότι ο Σύνδεσμος παρακολουθεί... σχεδόν ασφυκτικά την πορεία του ΟΜΕΔ, χαρακτηριστική είναι η φράση του: "Γίνεται προσπάθεια παρακολούθησης της πορείας αυτών των διαδικασιών (σ.σ. διαιτησίες, μεσολαβήσεις) ακόμη και για χώρους που δεν αφορούν τη βιομηχανία, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τα αποτελέσματα καθώς και τις τάσεις που διαμορφώνονται σε αυτό το επίπεδο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ