Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομόφωνη απαίτηση η κατάργηση του άρθρου 44

Η απαίτηση της κατάργησης του άρθρου 44 του ν.1892/90 έγινε χτες ομόφωνο αίτημα της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κι ήταν ένα από τα σημαντικά σημεία της χτεσινής συνεδρίασής της. Πρόκειται για το νομοθέτημα που προσδιορίζει τη δυνατότητα ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων προς τρίτους, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών Ταμείων και ορισμένες φορές (ανάλογα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων) και των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους!

Η εφαρμογή του άρθρου 44 είχε μέχρι σήμερα καταστρεπτικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπενθυμίζουμε την περίπτωση της επιχείρησης "Φιλικοπλάστ",όπου, με βάση αυτό το νόμο, δεν πληρώνονταν οι εργαζόμενοι, καθώς και τις ρυθμίσεις των εργοδοτικών οφειλών προς το Ταμείο Μετάλλου με αποτέλεσμα να χάσει ο ασφαλιστικός οργανισμός 2,5 δισ.! Το ίδιο άρθρο χρησιμοποίησε και η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να εκχωρήσει "καθαρά" τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στον εφοπλιστή Περατικό.

Η πρόταση έγινε χτες από τον Κυριάκο Κερασουνλή,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΕΣΑΚ, και υιοθετήθηκε από τις άλλες παρατάξεις. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, οι διαδικασίες προώθησης του αιτήματος θα ξεκινήσουν σύντομα, με αρχή την επεξεργασία πρότασης από τους νομικούς συμβούλους της Συνομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ